Kako prepoznati šta je udvaranje, a šta ljubaznost

Foto: Shutterstock

Sigurno smo svi bar jednom u životu iskusili osobu čije nam je ponašanje ostalo velika misterija. I dok su muškarci navikli da govore za žene da su komplikovane, a žene da su muškarci, istina je da svi nosimo svoje 'bubice', a neke su čak i zajedničke.

Udvaranje je od davnina sastavni deo komunikacije, no kada graniči sa ljubaznosti, granica je veoma tanka.

Neki od nas su prirodno ljubazniji i više prijateljski nastrojeni, pa se često zna desiti da to protumačimo kao udvaranje. Ipak, postoje stvari koje nas, koliko god se trudili sakriti istinu, odaju, piše Klix.

„Slučajni“ dodiri

Ako osoba s kojom komunicirate ne propušta priliku da vas uhvati za ruku, dohvati rame ili bude u vašoj blizini, postoji velika verovatnoća da je zainteresovana za vas. Takođe, ukoliko primetite da je zagrljaj nešto duži nego što je uobičajeno za prijatelje, to je znak da želi nešto više.

Oči su ogledalo duše

Intenzivni pogledi jedan su od najsigurnijih znakova da se ne radi o prijateljskoj ljubaznosti nego o udvaranju. Takođe, ako uhvatite da vas osoba gleda krajičkom oka, čak i kada ste u velikom društvu, sasvim je jasno o čemu se radi.

Foto:shutterstock

Specifična pitanja

Osoba koja je zainteresovana za vas ima zacrtan cilj koji upravo razlikuje prijateljsku ljubaznost i udvaranje. Prijateljski su razgovori opušteni, a kada se udvaramo pokušavamo što bolje upoznati osobu i približiti joj se.

Pokušajte uporediti kako se ponaša prema drugima

Posmatrajte ponašanje te osobe prema drugim ljudima. To je jedan od najvećih pokazatelja da li je osoba prema vama nastrojena prijateljski ili želi nešto više. Ukoliko s vama radi stvari koje s drugima ne praktikuje, nema dileme da tu postoji nešto više od prijateljstva.

Komplimenti, komplimenti

Ponekad komplimenti ne znače nužno udvaranje, oni su odraz i ljubaznosti. No, obratite pažnju kakvi su komplimenti koje vam osoba upućuje. Ukoliko su oni tipa „Lepa ti je haljina, frizura i sl.“ onda je najverovatnije reč o ljubaznosti. Takođe, probajte primetiti da li je osoba inače sklona deljenju komplimenata.

***

Bonus video: Vilhelmštajn – najlepše ostrvo u Nemačkoj idealno za venčanja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram