Kako izgleda alergija na orgazam

alergija na orgazam
Foto: EL DESEO S.A.-CIBY 2000 - Album / Album / Profimedia

Danas izgleda možeš da budeš alergičan na bilo šta, pa čak i na seks. Studija slučaja objavljena u časopisu Urology Case Reports detaljno je prenela zastrašujuće iskustvo 25-godišnjeg muškarca, koji je nakon orgazma osećao posledice i nedeljama kasnije.

Vrhunac u seksu često prati pojačano znojenje, drhtanje, možda i gubitak daha, te prijatna vrtoglavica… Međutim, oni koji pate od sindroma takozvane post-orgazmičke bolesti (POIS) i ne znaju kakav je to osećaj.

Za njih je seks povezan s ogromnom anksioznošću, slabošću, iscrpljenošću, zapušenim nosem, peckanjem očiju, poteškoćama u koncentraciji i razdražljivošću, piše Men’s Health, pozivajući se na studiju objavljenu u časopisu Urology Case Reports.

Ona je bazirana na iskustvu 25-godišnjaka, koji je od puberteta patio od tog neuobičajenog stanja i uzdržavao se od bilo kakve seksualne aktivnosti, uključujući masturbaciju, kako bi izbegao simptome koji su se pojavljivali odmah nakon orgazma ili dva ili tri dana kasnije i trajali i do dve nedelje.

Pročitajte još:

Nakon što je video nekoliko sličnih medicinskih slučajeva na internetu, sam je sproveo opsežna onlajn istraživanja i isprobao niz dijeta i dodataka ishrani, ustanovljeno je da ima deficit testosterona i sada se uspešno leči hormonskom terapijom. U studiji se navodi da je broj obolelih od POIS-a nepoznat i teško ga je utvrditi, jer je verovatno da oboleli neće potražiti pomoć doktora. S druge strane, ni većina doktora ne zna da ovakav sindrom postoji i ne postoji specijalan lek za to.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram