Kako da znate da vam unutrašnje dete kvari veze?

par
Šta to još može da utiče na vaš odnos - a da toga niste ni svesni? Foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Naše unutrašnje dete ima ogroman uticaj na odrasli život. Ako je povređeno, to može jako otežati naš svakodnevni život, a samim tim i naše odnose. Ukoliko naslućujete da imate izazove po ovom pitanju, na osnovu dosadašnjih iskustava, predlažemo vam da pažljivo iščitate sledeće redove.

Sve držite pod kontrolom

Vaše unutrašnje dete želi da nadgleda sve situacije kako bi osiguralo svoj položaj. Verujete da vas kontrola može zaštititi od povređivanja. Stoga, želite sve da propratite, te ako se, na primer, vaši planovi iznenada promene, osetite ljutnju, frustraciju ili čak paniku. Potreba za kontrolom može pokvariti vezu, jer partner oseća da ga gušite, da ga ne poštujete, ne cenite i da ste preterano kritični.

Sve doživljavate lično

Ovo je učestali znak da je unutrašnje dete povređeno. Mnogi ljudi stvari shvataju previše lično, što naravno može uticati i na odnos. Ukoliko se prepoznajete u ovom opisu, znajte da je to crvena lampica. To može dovesti do mnogo nepotrebnih svađa i, u krajnjem slučaju, do raskida.

Ne podnosite sukobe

Nesporazumi, sukobi ili svađe uvek su neprijatni. Svako ima svoje stavove o vezi i sasvim je normalno da se ponekad ne složite sa partnerom. Problem nastaje kada toliko loše podnosite sukobe da biste sve učinili da ih izbegnete. Jedan uobičajen primer je da se slažete sa svojim partnerom samo da biste izbegli sukob.

Može se dogoditi i da se zatvorite u sebe svaki put kada vaš partner izrazi neslaganje. Ali, ponekad se dogodi i da vas neslaganje toliko naljuti da čak postanete nasilni. U svakom slučaju, takvo ponašanje samo će vas dodatno udaljiti od partnera i doprineti nesrećnoj vezi. Imperativ je da naučite konstruktivno da razgovarate sa svojim partnerom čak i kada nema isto mišljenje, prenosi Citymagazin.

***

Bonus video: Svi frajeri Adrijane Lime

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram