Znaci da vašoj vezi nedostaju zdrave granice

par
Kako da znaš da li si postavila granice u vezi ili ne? Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ponekad zaista nije jednostavno postaviti zdrave granice u romantičnoj vezi. Ako ste po prirodi beznadežni romantik, i smatrate da nema ničeg boljeg od toga da ste toliko bliski sa voljenom osobom, da ste praktično jedna osoba – u velikom ste problemu. Postavljanje zdravih granica je važno u svakom odnosu, a posebno u ljubavnom.

Ako propustite da postavite ove granice, prepustićete vrlo nezdravom odnosu, koji je ponajmanje romantičan. Granice su te koje vas čuvaju od toga sa svoj život posmatrate manje vrednim ako u njemu nije vaš partner 24/7, kao i od toga da ceo svoj svet podredite njemu. U našoj galeriji vam otkrivamo znake koji vam poručuju da vam nedostaju zdrave granice.

Njegove potrbe stavljate ispred svojih

Ako ste spremni da žrtvujete vlastitu sreću zarad dobrobiti svog partnera, brinući pritom da sve njegove potrebe budu zadovoljene pre vaših, to je očigledan znak da vam nedostaju zdrave granice u vezi. Ukoliko se stalno trudite da mu olakšate život i rešavate umesto njega sve probleme, zanemarujući u isto vreme sebe, to će učiniti da polako izgubite dodir sa sobom, i živite samo za njega.

Uništava vas misao da ga izneverite

Kada dođe trenutak kada zaista ne možete da stavite svog voljenog na prvo mestu, bilo zbog porodičnih ili poslovnih obaveza, da li vas to pojede iznutra? Ako vas i sama pomisao da niste tu zbog njega u svakom trenutku apsolutno uništava to je znak da ste stvorili nezdrav odnos. U zdravoj vezi ne postoji takav osećaj, jer bi trebalo da ste svesni da on može da se snađe i bez vas, budući da je odrasla osoba.

Osećate se mentalno i emocionalno istrošeni, a ne znate razlog

Ne polazi vam za rukom da shvatite zašto se stalno osećate tako iscrpljeno, kako fizički, tako i psihički ali i emocionalno. Razlog je vrlo jednostavan, u vašoj vezi ne postoje zdrave granice i vi svu svoju energiju konstantno ulažete u nju, ne štedeći sebe ni malo. Ako ne odvojite vreme da se posvetite sebi i svojoj dobrobiti, uskoro nećete imati šta više da date svom voljenom.

Opraštate neoprostivo

Ako ste spremni da previdite, zaboravite i oprostite stvari koje zaista ne biste trebali, to je najjasniji znak nezdravih granica u vezi. Niko od nas ne bi trebalo da trpi loše ponašanje partnera, zarad slike o imaginarnoj savršenoj vezi. Bilo da vas on psihički ili fizički maltretira, vara, laže ili na bilo koji drugi način pokazuje da vas ne poštuje, važno je da to ne dozvoljavate, piše Ženskimagazin.

***

Bonus video: Poznate Lepotice i Zveri

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram