Kako da znate da li vam je potrebna terapija za parove

Ljubav i seks 19. nov 202108:55 > 08:57
par
Kako da znate da se odaljavate, Foto: NGRE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Baš poput vašeg automobila kom je potreban servis nakon većeg broja kilometara, i vašoj vezi je ukoliko „škripi pri vožnji“ potreban neko da je popravi.

Terapija za parove ima zaista lošu reputaciju, a mnogi veruju da je ona poslednji pokušaj da se veza spasi. Međutim, ne mora da bude tako, jer uz profesionalnu pomoć svaki par može da reši probleme u svojoj vezi i ima svetlu zajedničku budućnost, piše Ženskimagazin.

Ne postoji pogrešan trenutak za traženje spoljne perspektive o vašoj vezi. Ali, kao što to obično biva, većina parova odlaže odlazak kod terapeuta do krajnje granice, i kada tamo konačno stigne obično je prekasno. Ako sumnjate da je vama i vašem voljenom potrebna terapija za parove, obratite pažnju na našu galeriju, jer vam otkrivamo znake koji vam na to mogu ukazati.

Pravljenje planova bez razmišljanja o drugoj osobi

Bez obzira da li pravite planove za petak veče, ili razmišljate o tome gde ćete sledeće da otputujete trebalo bi da mislite i na svoju drugu polovinu. Ako namerno, ili podsvesno ne želite da vaš partner učestvuje u vašim planovima, vreme je da posetite terapeuta. Takođe, ako vi niste u planovima vašeg voljenog, to je crvena lampica koju ne biste smeli da ignorišete.

Ako verujete da je jedno veći krivac za probleme u vezi

Ovakvo nešto zapravo predstavlja suptilnu verziju prezira, a upravo prezir je ono što se smatra „sumpornom kiselinom za ljubav“ – tvrde terapeuti. Prikriveni prezir je toksičniji za jednu vezu od otvorenih sukoba i neprijateljskog ponašanja. Za vezu je potrebno dvoje, pa je samim tim i za probleme u vezi potrebno dvoje.

Rasprave o istim temama bez vidljivog napretka

Ako ste o jednoj istoj temi razgovarali više od tri puta, bez ikakvih izgleda da stvar rešite bilo dogovorom da se ne slažete ili kompromisom, jednostavno biste trebali sagledati stvari iz realnog ugla. Konstantne rasprave o istim problemima mogu uništiti vezu do te mere da više nije moguće da se ona popravi.

Razmišljate o odlasku na terapiju za parove

Činjenica da razmišljate o odlasku na terapiju za parove je siguran znak da smatrate da vam je takvo nešto potrebno. Možda još niste spremni glasno to da priznate svom partneru, ali to ne znači da vam to ne bi pomoglo. Niko od nas nema u rukama priručnik sa rešenjima svih problema na koje veza može da naiđe, i sasvim je u redu zatražiti pomoć. Terapeuta ne bi trebalo posmatrati kao nužno zlo već kao treću stranu voljnu da pomogne.

Jedno od vas dvoje je pomenulo raskid

Bilo da je ta reč došla s vaše ili sa njegove strane, ako razmišljate o tome, to je znak da vam je preko potrebna pomoć. Raskid je finalni čin, a pre njega imate pravo da pokušate da popravite stvari svim raspoloživim sredstvima. Ironično je zapravo koliko parova ne bi ni došlo do koraka zvanog raskid da je skupilo hrabrost da potraži pomoć terapeuta.

***

Bonus video: Poznate Lepotice i Zveri

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram