Kako da ukloniš šljivu s vrata posle vrele noći

Kortni i travis
Kortni i Travis su majstori ljubavnih ugriza, Foto: COBRA TEAM / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ljubavni ugrizi mogu biti zabavni i seksi u trenutku, ali tragovi koje mogu ostaviti za sobom definitivno nisu. Nekada ni najbolji puder ne može da prekrije 'blam na vratu', te zato otkivamo kako zapravo možete da se rešite ljubavne šljive.

Kada smo bili klinci i otkrivali svoju seksualnost, svima je to bilo zanimljivo. Parovi bi se takmičili ko će da napravi veću i jaču šljivu, kao i čija će duže da ostane na vratu. Ali, kao što je Pit Dejvidson nenamerno istakao svoju prošlog novembra, kada je primećen na sastanku sa Kim Kardašijan, nekima to uopšte i ne smeta.

Kako nastaju?

„Ove fleke se mogu pojaviti bilo gde na telu nakon vrele noći (ili dana, kako više volite), ali generalno se šljive uglavnom prave na vratu”, kaže Lori Minc, profesionalna seksualna terapeutkinja, psihološkinja.

Kao prvo, koža na vašem vratu je tanja nego na drugim delovima tela, što je čini podložnijom modricama. Osim toga, „vrat takođe ima mnogo nervnih završetaka, tako da ljudi vole da ljube tamo, vole da grickaju i vole da primaju poljupce na tom delu tela“, kaže ona.

Podrazumeva se, ali što strastvenije poljupce dobijate, to je više mogućnosti za stvaranje šljive.

Kako se otarasiti ljubavnog ugriza

Kada vas strastveno veče ostavi sa nenamernim, neželjenim tragom — ili namerno, sporazumnim znakom koji sada morate da pokrijete — znajte da nećete moći da se rešite šljive preko noći.

„Vreme je jedini način da se rešite ovog traga, ali sigurno postoje načini da se to vreme zarastanja ubrza“, kaže ona.

Prvi korak da se rešite šljive: Stavite malo leda (umotanog u peškir, a ne direktno na kožu) nekoliko puta dnevno na 10 do 20 minuta – baš kao što biste uradili sa standardnom modricom. Pored smanjenja upale i otoka, korišćenje hladnog obloga pomaže u usporavanju protoka krvi u zahvaćeno područje.

Trljanje kreme sa vitaminom K ili arnikom na vaš ljubavni ugriz takođe može pomoći da se ubrza proces zarastanja. Studija iz 2010. pokazala je da su se i krema sa pet procenata vitamina K i krema od arnike od 20 procenata, pokazale vrlo efikasne u smanjenju modrica kada se primenjuju dva puta dnevno tokom dve nedelje.

Kao što je i sam Dejvidson pokazao, ne morate da prikrivate svoju šljivu, religiozno mažete kreme i držite palčeve da će magično nestati do jutra. U stvari, nema ni razloga da se stidite šljivica ako uživate da ih primate. Verovatno stalno dobijate modrice — od sporta, vežbanja, plesa ili jednostavnog udaranja nogom o ivicu nameštaja. Nažalost, rodne uloge mogu uticati na to kako se na znakove zadovoljstva i seksa gleda u društvu (npr. mit da su šljive ‘neprofesionalne’), ali ne morate da se izvinjavate za bilo šta što vam odgovara.

***

Bonus video: Kako da nanesete bronzer, a kako rumenilo

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram