Joni jaje – bizarno pomagalo za bolji seks

Gvinet Paltrou; Foto: ABC / Ferrari / Profimedia

Za čari joni jajeta znale su još konkubine i carice u drevnoj Kini, a danas ga rado koriste žene širom sveta kako bi poboljšale seksualni život, ali i zdravlje.

„Yoni“ zapravo znači „sveto mesto“ i odnosi se na vaginu, a ovo jaje koristi se za jačanje karličnih i vaginalnih mišića, za održavanje zdravlja reproduktivnih organa, podsticanje cirkulacije u karlici i intenziviranje orgazama. Takođe, navodno pomaže u balansiranju hormona, očuvanju zdravlja bešike i buđenju ženske i kreativne energije.

Glumica Gvinet Paltrou je gostujući u emisiji Džimija Kimela pričala o joni jajima koja i sama prodaje preko svog sajta, a koja i sama koristi.

joni jaje
Foto: Olga Balynska / Alamy / Alamy / Profimedia

Joni jaje je obično od žada, a može da bude i od drugih vrsta kamena i kristala. Prilikom nabavke treba voditi računa od čega je napravljeno i da li je iz proverenog izvora, dakle, ne treba ga kupovati pre nego što mu se proveri kvalitet.

Za početak se preporučuje jaje od žada, i to ono veće, a kako mišići jačaju, treba preći na manje jaje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Divine Yoni Eggs (@divineyonieggs) on


Ovo jaje od žada, tj. ljubavno ili joni jaje, kako ga zovu, nosi se u vagini, a izvlači se pomoću tanke vrpce koja se provlači kroz rupicu na njemu. Ista ta vrpca koristi se i kod određenih vežbi. Postoji više različitih vaginalnih vežbi s joni jajetom, među kojima su i Kegelove za jačanje karličnog dna.

Pročitajte još:

U početku treba vežbati ležeći kako bi ste osvestili koje mišiće treba da aktivirate i da biste pritisli joni jaje. Kada se ovlada tehnikom, prelazi se na vežbe u stajaćem položaju. Dovoljno je svakodnevno vežbati po nekoliko minuta.

Jaje treba nežno staviti u vaginu, ne preduboko. Ne treba žuriti. Poželjno je koncentrisati se na to kako se osećate i šta sve možete učiniti s jajetom kada je u vama.

Osim na fizičko zdravlje, joni jaje navodno deluje i na psihu, pomaže da se upozna sopstveno telo i da se žena oseti dobro u njemu, što je preduslov za kvalitetan seksualni život.

Vrlo je važno voditi računa o higijeni i da se pazi da jaje od žada bude čisto pre stavljanja. Nije naodmet ni posavetovati se s ginekologom, s obzirom da se ipak radi o stranom telu i potencijalno opasnim infekcijama.

Jači orgazmi

Mišići karličnog dna grče se tokom orgazma. Ako su ti mišići slabi, i orgazmi će biti isti. S druge strane, ako se ti mišići ojačaju, zadovoljstvo će biti mnogo intenzivnije. Porođaj i starenje slabe ovu grupu mišića. Osim toga, važno je i da se oni stežu i opuštaju po želji, a ako se to radi po osećaju tokom seksa, orgazmi će biti dublji.

 

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram