Ispovest Beograđanke: Saznala sam da moj dečko ima drugu devojku, već tri godine

Foto:Privatna arhiva

Kada sam saznala istinu doživela sam jedan od neprijatnijih razgovora u životu.

Pre nekoliko godina sam sedela sa sestrom na piću kada nam je prišao njen drugar kog nisam poznavala do tad. Seo je na kratko sa nama, a meni se već na prvi pogled svideo.

Kada je otišao, počela sam sestru da ispitujem o njemu, pitala sam je da ga pozove sutra sa nama u izlazak, da mi da njegove profile na društvenim mrežama, ali i pre nego što sam ušla na Instagram kako bih „istražila“ nešto više, on mi se javio.

Počeli smo da se dopisujemo, sutradan smo izašli zajedno, a vremenom smo počeli da se zabavljamo. Bilo nam je lepo. Vezu smo započeli tokom leta, a kako smo oboje studirali, u ovom periodu nismo imali obaveza oko fakulteta i čitave dane smo provodili zajedno.

Upoznao me je sa njegovim cimerima, drugarima, počeli smo da izlazimo sa njegovim društvom, u svim situacijam je bio tu za mene. Ukratko, prava veza.

Nakon pola godine od početka zabavljanja, pozvala me je sestra koja nas je i upoznala i rekla mi da mora nešto važno da mi kaže o mom dečku, ali da je bolje da se vidimo. Usledio je ledeni tuš. Moj dečko je paralelno bio u još jednoj vezi. Prebledela sam, a sestra je krenula sa pričom:

„Znaš da sam juče bila sa Anicom na kafi, a tu je bila i ona njena drugarica. Nešto smo se dotakle tebe, a ja sam im rekla da imaš dečka, pokazala sam im i sa kim si, a Aničina drugarica mi je u šoku rekla da je to njen dečko. Navodno su zajedno već tri godine. Stvarno nisam znala, znaš da bih ti rekla. Ne znam, pričaj sa njim, vidi šta ćete da radite. Mada, znaš, postoji još jedan problem…“.

Pomislila sam koji još problem može da postoji pored ovog što sam upravo čula, a ona je nastavila:

„Nije mi poverovala da ste zajedno. Njih dvoje su bili u nekoj svađi i ona sada misli kako ste se samo dopisivali u tom periodu. Mislim, hoće da se čuje sa tobom“.

Nisam htela da se čujem ni sa kim. Samo sam želela da odem kući i razmislim o svemu. A onda me je uveče pozvao nepoznat broj, javila sam se i doživela jedan od neprijatnijih razgovora u životu.

Sa druge strane slušalice se čuo glas uplakane devojke koja se predstavila kao devojka mog dečka. I ja sam se isto tako predstavila, a devojka je počela da me ispituje kada sam se ja to viđala sa njim. Slaglala sam je kako imam drugu liniju i da je zovem za minut. Htela da pozovem njega i da prvo s njim razgovaram o svemu. Ali kao da svo ovo ludilo nije bilo dovoljno, čovek me je blokirao.

Razočarana i nemoćna, javila sam se ovoj devojci. Nije mi poverovala da sam u vezi sa njenim dečkom, pa je tražila da joj pošaljem skrinšotove našeg dopisivanja. To sam uradila, ona se konačno uverila da ju je dečko lagao, meni se izvinila i rekla kako možemo da nastavimo vezu i da se ona povlači.

„Zašto se izvinila? Sa kim da nastavim vezu? Šta se upravo desilo“, prolazilo mi je kroz glavu. Samo sam htela da zaspim i zaboravim na ovaj razgovor.

„Dečko“ me tokom noći odblokirao, pozvao i rekao da će doći da pričamo. Očekivano, odmah je počeo da laže. Rekao mi je kako su oni davno završili i kako bi on želeo da nastavi sa mnom…

Nisam želela da ga slušam, samo sam se okrenula i otišla. A, mislila sam da je i on dovoljno svestan šta je uradio i da se više neće javljati.

Taj dečko mi se i dalje javlja. Povremeno me zove na kafu, a već četiri godine mi redovno čestita rođendane i praznike. Iako nikada nije dobio odgovor, nije odustao.

Skoro sam htela da mu odgovorim na poruku, ali nisam sigurna da li je slobodan, pa sam odustala.

***

BONUS VIDEO: Muške simpatije iz mladosti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram