Imala sam seks svakog dana tokom čitave godine – ovo sam primetila na kraju

Foto: Instagram/brittanyherself

Posle godinu dana došlo je do velike promene.

Nakon trećeg porođaja, Britani Gibons nije volela svoje telo. Krila se od supruga kako je ne bi video nagu, a onda je posle jednog razgovora sa prijateljicom odlučila da ima seks svakog dana tokom cele godine.

„Nisam palila svetla tokom seksa, krila sam stomak i grudi i čekala sam da muž napusti spavaću sobu pre nego što bih posle tuširanja došla do ormara da se obučem“, rekla je Britani.

Kako bi popravila stvar, počela je da vodi ljubav svakog dana i na taj način pokušala samu sebe da prisili da se suoči s svojim telom i prihvati ga takvo kako jeste.

Britani je objasnila da joj na početku nije bilo lako. Nekoliko dana je bila umorna i nije želela da je niko dira, ali kako su meseci prolazili, počela je da se raduje seksu koji joj je ubrzo podigao samopouzdanje.

„Bili smo romantičniji jedno s drugim, nežniji, ljubili smo se duže, strastvenije. Naša veza je bila jača i bolja kada je naša intimnost cvetala“, rekla je Britani.

Ali ono što ju je najviše iznenadilo je to kako je počela da se oseća. Do kraja godine bila je srećna kada se šetala gola po kući.

„Redovan seks s mužem ne čini moj brak otpornim na razvod ili imunim na neverstvo ili ljutnju, ali mi pomaže da se osećam dovoljno dobro u svojoj koži“, kaže Britani.

Međutim postavlja se pitanje da li je zdravo imati odnos 365 dana zaredom.

„Postoji nekoliko parova, terapeuta i knjiga koji zagovaraju seks svaki dan tokom godinu dana kao način da poboljšate svoj brak ili vezu. Za mnoge parove koji su se malo ohladili, ovo ih može ponovo povezati. Mogu ponovo da izgrade intimnost. To takođe može poboljšati samopouzdanje, povećati osećaj sigurnosti i pojačati vašu želju da budete deo ‘tima'“, kaže doktor Gebi, stručnjak za odnose za Body and Soul.

On napominje da možda nije praktično da svi imaju seks svaki dan, ali predlaže da probate najmanje mesec dana i vidite koje su prednosti.

Važno je shvatiti da seks ne mora uvek biti penetracija: to može biti sesija ljubakanja u tinejdžerskom stilu u kuhinji ili jednostavno čin koji pokazuje koliko vam je stalo, piše net.hr.

***

BONUS VIDEO: Modni trikovi koje možemo da ukrademo sa Nedelje mode u Parizu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram