Ideje za dejt kod kuće

dejt kod kuće
Organizujte savršen dejt kod kuće: Foto: : video grab / Ferrari / Profimedia

Bliži se petak veče, pa na tren po navici pomislite gde biste mogli u izlazak sa dragom osobom. A onda se vratite u realnost i shvatite da je dejt moguć samo tu gde jeste, u kući. Evo sjajnih ideja kako da se zabavite među četiri zida, možda i bolje nego napolju.

Takmičenje u kuvanju

Osim što ćete se dobro zabaviti, na ovakvom dejtu ćete se i odlično najesti jer ćete oboje skuvati barem po jedno jelo. Konačno ćete i rešiti dilemu ko je bolji kulinar u vašoj vezi, a dobar provod je garantovan.

Doterajte se

Ako imate sastanak kod kuće, ne znači da na njega treba da dođete u pidžami ili trenerci. Iskoristite to kao priliku da se malo doterate dok traje izolacija. Obucite neku lepu haljinu, stavite omiljeni ruž na usne, odaberite najlepše minđuše… Nagovorite i partnera da se dotera i maštajte da ste u klubu ili restoranu. Sigurno će vam biti zabavno, a i osećaćete se bolje.

Pogledajte koncert

Toliko je onlajn sadržaja koji su ovih dana besplatni, vaše je samo da birate. Pogledajte zajedno neku pozorišnu predstavu, zavirite u neki svetski muzej. Kultura nam je trenutno dostupnija više nego ikad pre. Takođe, brojni svetski muzičari na društvenim mrežama održavaju koncerte uživo. A uvek možete pogledati i snimak nekog događaja.

Napravite piknik

Ova romantična ideja idealna je za one koji imaju terasu ili dvorište, ali nije loš predlog ni za one koji nemaju taj luksuz. Piknik možete napraviti i na podu vašeg dnevnog boravka. Dobro ćete se zabaviti kao i da ste u prirodi. Pripremite ukusne zalogajčiće, rashladite vino, prostrite ćebence i uživajte.

Pročitajte još:

Igrajte društvene igre

Kada ste poslednji put igrali neku društvenu igru? Sigurno ste se sada setili i kako ste se tada odlično zabavili, a zašto onda ne biste igranje društvenih igara pretvorili u sastanak? Dobrog raspoloženja i smeha neće manjkati, a možete sve začiniti uz, recimo, lagano skidanje…

Kampujte

Baš kao što kod kuće možete da napravite piknik, tako možete i da kampujete. Napravite šator na podu dnevne ili spavaće sobe ili na terasi, ispred zapalite nekoliko sveća, a možete i okačiti i uključiti električne lampice. Opustite se i po želji pustite neki dobar film.

Plešite

Ovi dani su idealni da konačno naučite da plešete. I svakako će biti zabavnije u paru. Pronađite neki onlajn kurs plesa i počnite polako da se transformišete u plesnu zvezdu. Ukoliko ste pravi antitalenat, barem ćete se dobro nasmejati. A ako već dobro igrate, samo treba da pustite omiljenu muziku.

Osvežite zajedničke uspomene

Prelistajte fotke s putovanja, venčanja prijatelja ili pak svoje svadbe. Prisetite se dana kada ste upoznali, zaljubili i prepričavajte iznova sve ono lepo kroz šta ste zajedno prošli. To će vam sigurno oboma popraviti raspoloženje.

Radite vežbe u paru

Iako znoj i zadihanost nisu prva asocijacija na dejt, to je sasvim okej ako vi i vaš dragi volite da se rekreirate. Isprobajte vežbe koje se rade u paru ili koristite jedno drugo kao pomagalo za vežbanje. Ideje možete pronaći na internetu, a osim što ćete učiniti nešto dobro za svoje zdravlje, sigurno ćete se i super zabaviti. Ne zaboravite i da nakon toga sledi zajedničko tuširanje…

Jednostavno se ušuškajte

Cele sedmice ste bili za računarom, pa ste premoreni? Onda je savršen sastanak za vas da se ušuškate uz voljenu osobu i prosto ne radite ništa. Uz zanimljivu seriju i kokice veče će biti idealno.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama: 

Facebook

Twitter

Instagram