I tek tako – serija „And Just Like That“ iskopirala omiljenu seksi scenu iz filma „Varljivo leto ’68“

Zvao se jednostavno - Đuzepe Italijan.

Scena iz filma Gorana Paskaljevića „Varljivo leto ’68.“, u kojoj maturant Petar (Slavko Štimac) i pekarka Jagodinka Simonović (Dragana Varagić) zajedno mese testo, urezala se u našu nacionalnu svest kao jedan od najlegendarnijih seksi prizora domaćeg filma. I zaista nema osobe kojoj ovaj kadar nije poznat, čak i ako ste nekim ludim slučajem propustili da pogledate film:

Foto: Printscreen/YouTube

Za one koji ne znaju ili se ne sećaju, radnja ide ovako – u leto 1968. maturant Petar stasava za ljubav, zaljubljujući se naizmenično i istovremeno u više žena, uglavnom zrelih i udatih: apotekarku, pekarku, bibliotekarku, u obe ćerke predsednika suda, svoju profesorku sociologije… A ta potreba da konačno nađe „ženu svog života“ dovodi ga u niz delikatnih i komičnih situacija i izbezumljuje njegovog oca kojeg igra Danilo Stojković.

Ta čuvena scena sa Jagodinkom upravo je dobila svoju kopiju i to u osmoj epizodi druge sezone „And Just Like That„, nastavka kultne serije „Seks i grad„. Glavni akteri ove scene su  Entoni, Šarlotin najbolji prijatelj, i Italijan Đuzepe, njegov novi zaposleni.

Entoni je, naime, vlasnik trenutno najtraženije pekare u Njujorku Hotfellas koja je postala popularna u jeku kovida, i to zahvaljujući tome što dostavu vrše isključivo prezgodni frajeri obučeni u minijaturne šortseve.

U sedmoj epizodi Entoni upoznaje izuzetno obdarenog Đuzepea koji mu pomaže da zablista u svom prvom TV gostovanju i to u emisiji Dru Barimor. Đuzepe je svojim „talentom“ hipnotisao i Dru i Entonija i gledaoce, a u novoj epizodi njih dvojica uskaču u uloge Petra i Jagodinke. Pogledajte na po;etku teksta kako su to izveli.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram