I Srbi mogu da se venčaju u Italiji i dobiju 2.000 evra

Rim
Foto: Cristiano Minichiello / Avalon / Profimedia

Venčanje u Rimu? Može!

Ako ste oduvek želele venčanje van Srbije, možda baš u Italiji, ovo je prava vest za vas. Možda u večnom gradu ili u nekom od brdovitih italijanskih gradića. Pomislite samo kakve bi to fotografije bile!

Nova kampanja italijanskog centralnog regiona Lacio nudi parovima 2.000 evra da se uzmu baš tamo. Dobro ste čule, Italija će vam platiti da se venčate, na primer, u Rimu.

Kampanja je pokrenuta da bi pospešila ekonomiju regiona i ohrabrila parove na ovaj korak u post korona vremenu.

Kampanja, Nel Lazio Con Amore (U Laciju s ljubavlju), izdvojila je 10 miliona evra za nove parove, prenosi CNN.

Ako vaša prijava bude uspešna, taj novac možete iskoristiti za sve stvari koje uključuju planiranje venčanja. Haljinu, cveće, šminku, pa čak i iznajmljivanje prostora gde bi se ono odigralo. A ako vam ostane novca, dozvoljeno je potrošiti 700 evra na medeni mesec. Jedina fora je u tome što novac morate da potrošite angažujući firme iz tog regiona.

Ako volite gotiku možete birati gradove poput Červeterija ili Tarkvinije poznate po etrurskim (predrimskim) grobnicama. Ili možete odabrati da se uzmete u Viterbu, nekadašnjem papskom gradu.

Sve isplate novca moraju da se obave između 14. decembra 2021. godine i 31. januara 2023. uživo, nikako onlajn.

Morate da podnesete „fatturu“ (poresko-zvaničnu fakturu) u kojoj je navedeno da se radi o uslugama venčanja, kao i dokaz o uplati. Možete, naravno, potrošiti više od 2.000 evra – ali to je maksimum koji ćete dobiti nazad.

Prijave su otvorene i za Italijane i za strance, jedino što je formular koji morate da popunite na italijanskom.

Formulare ćete morati da popunite na njihovom vebsajtu, ali požurite jer kada se dostigne limit od 10 miliona, kampanja prestaje.

***

Bonus video: Vatrene haljine sa Met Gale

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram