Grenelova ljubavna priča: Gost Beograda u dugoj gej vezi

Ljubav i seks 24. sep 202023:03 > 25. sep 2020 10:28
ljubavni život ričarda grenela
Foto: EPA-EFE/Chris Kleponis / POOL

Ričard Grenel, specijalni izaslanik američkog predsednika, već neko vreme je u žiži javnosti. Mnogi se pitaju ko je, kad ne komanduje američkim tajnim službama i ne rešava diplomatske poslove širom sveta.

Tokom mandata američkog predsednika Džordža Buša, Grenel je radio kao predstavnik Stejt departmenta u Ujedinjenim nacijama, potom je bio ambasador SAD-a u Nemačkoj, a trenutno je šef svih tajnih službi u Americi i Trampov izaslanik u pregovorima Beograda i Prištine. Njegovu karijeru pratile su mnoge kontroverze, između ostalog, i jer je jedan od retkih na visokom državničkom položaju koji se javno deklariše kao gej osoba, pišu na sajtu Netlajn.

Naime, 2012. on je postao prvi otvoreno gej portparol republikanskog kandidata za predsednika u Americi, kada je bio u timu Mita Romnija. I tada i sada, Ričard je u vezi sa čovekom koji se zove Met Leši. Njihovu veliku ljubav potreslo je saznanje da Grenel ima Non-Hočking limfom, vrstu kancera krvi. Nakon toga je počeo lečenje hemoterapijom, tokom kog je imao brojne teške nuspojave. On je i tada nastavio da ide na posao, a najveća podrška bio mu je baš partner Met.

ljubavni život ričarda grenela
Foto: GeorgWenzel/face to face / Face to Face / Profimedia

„Srećom, podrška saradnika i Meta pomogla mi je da pregrmim ovaj strašan period”, kazao je on svojevremeno za sajt The ASCO Post.

U tim danima Met je čak osmislio aplikaciju kako bi što više olakšao lečenje Grenelu i uz koju je on mogao da prati koje lekove kad uzima i kako se nižu reakcije i nuspojave.

„Uz pomoć aplikacije za mobilni telefon koju je stvorio Met mogao sam da utvrdim koji je tačno lek uzrokovao strašan zatvor koji sam imao. Čim sam promenio lek, osetio sam silno olakšanje. Uvideo sam i da pacijenti koji se leče od raka mogu da biraju terapiju, ali su retko svesni toga“, kazao je Grenel.

Pročitajte još:

Zanimljivo je i da je Ričard rođen u vrlo konzervativnoj religioznoj porodici, ali roditelji su prihvatili njegovu seksualnu orijentaciju. Odrastao je uz dva brata i sestru, a i danas ima sjajan odnos s majkom. Govorio je i kako je problem u Americi što ljudi ne cene mišljenje svojih majki, a to je merilo na osnovu kog se donose sve odluke.

I mada je Ričardova porodica prihvatila njegovu vezu s Metom, ostatak sveta nije bio oduševljen. Dok je radio u Ujedinjenim nacijama, bezuspešno je pokušavao da Meta navede kao supružnika u imeniku zaposlenih. Takođe, Mita Romnija su 2012. jako kritikovali republikanci jer je za svog portparola za spoljnu politiku angažovao homoseksualca.

To Ričarda nije obeshrabrilo, već se narednih godina žarko borio za legalizaciju istopolnih brakova.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram