Govor tela koji otkriva da li se nekome sviđate ili ne – već na prvom sastanku

Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Kontakt očima nije uvek dobar znak.

Ekspertkinja za govor tela iz Velike Britanije, Adrian Karter (53), otkrila je kako prepoznati sviđate li se nekome na prvom sastanku ili ne.

„Govor tela druge osobe može pokazati da ga ne zanimate ili ste joj čak odbojni, ako recimo, prekrsti ruke ili poveća distancu između vas dvoje. Može se čak dogoditi da stavi neki predmet ispred sebe, poput jelovnika u restoranu, a sve kako bi stvorili neku vrstu prepreke“, pojasnila je.

Takođe, ukoliko se nekome ne sviđate, to ćete znati i po izrazu lica, pomalo kao kad se ljudima nešto gadi, ali suptilnije.

„S druge strane, znaćete da se nekome sviđate ako vas gleda u oči, naginje se prema vama, podiže obrve ili zasuče rukave. Uopšteno, kad vam se netko približi to znači da sastanak ide dobro“, kaže ona.

Objasnila je da kontakt očima nije uvek dobar znak, pišu 24sata.hr.

„Dobar znak da sastanak ide u pravom smeru je kontakt očima, ali ne preteran. Održavanje kontakta očima 60 do 70 posto vremena je poželjno, ali sve više od toga može se smatrati agresivnim i preterano intenzivnim. Ponekad ljudi preterano zure u nekoga kako bi pokušali privući pažnju na sebe, kad žele biti primećeni“, objašnjava.

Foto:shutterstock

„Neki muškarci zasuču rukave kad im se žena sviđa. Time nesvesno žele da žena vidi njegove podlaktice, time pokazuje svoju snagu. Znači, ako zasuče rukave, zainteresovan je i spreman za akciju. Slično je i sa ženama, iako su one sklonije popravljati frizuru, odnosno dodirivati kosu na neki način ili je micati s vrata kako bi ga muškarac bolje video“, kaže Adrian.

Postoji još jedno jednostavno pravilo koje otkriva da je neko zainteresovan za vas, a to su otvoren izraz lica, otvoren um, otvoren govor tela, dodaje.

Još jedan dobar znak je, kaže, kada neko naglo skrene pogled, pogleda ponovno i ponovno skrene pogled pa opet pogleda.

„To može biti vrlo otkrivajući znak, jer pokazuje da je osoba više nego oduševljena onim što vidi. Takođe, zanima li nekoga ono što imate za reći, često će podignuti obrvu uz mali osmeh“, dodaje, a prenosi The Sun.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram