25 stvari koje muškarci govore stalno (i šta u stvari misle)

Lajam
Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Šta misli kada ti kaže: "Zaslužuješ boljeg od mene."

Verovali ili ne, muškarci su veoma jednostavni, kao i njihov stil komunikacije. Ono što kažu, prilično je blisko onome što misle, ali žene često imaju nedoumice i nije im jasno šta su tačno mislili.

Ukoliko ste se pitali šta je muškarac u stvari, želeo da kaže, evo malog vodiča za neke od osnovnih stvari koje govori i šta zapravo misli.

1. „Trenutno ne želim vezu“

Ovo zapravo znači: „Iskren sam. Ne želim vezu sa tobom. Ne želim da ti obećavam bilo šta u vezi naše zajedničke budućnosti, ali možemo da imamo seks“.

Kada muškarac kaže da ne želi vezu, on to i misli. To nije rekao zato što želi da bude izazov i kako bi žena pokušala da promeni njegovo mišljenje. On je odlučio i stoji pri tome da ne želi ništa ozbiljno sa ženom sa kojom se viđa.

2. „Dobro sam“

U prevodu to znači: „Nisam, ali me pusti. Želim da rešim sam neke stvari. Molim te, nemoj me pitati šta nije u redu, jer što mi više budeš postavljala isto pitanje, biću manje dobro“.

Kada nešto nije u redu, muškarci preferiraju da sami reše te stvari. Kada on kaže da je okej i da je sve u redu, daj mu malo prostora i nemoj mu postavljati suvišna pitanja, jer ukoliko to ne budeš uradila, šanse su velike da će se povući i distancirati.

3. „Sviđaš mi se, ali…“

Prevod: „Ti si pametna, zanimljiva i atraktivna žena, sviđaš mi se, ali ne vidim sebe u vezi sa tobom. Jesi za seks?“

Kada muškarac stvarno želi da bude sa nekim, on će to pokazati bez oklevanja. Kada traži izgovore, na taj način indirektno pokušava da ti stavi do znanja da se ne nadaš previše.

4. „Film i bleja kod mene u stanu“

Prevod: „Navrati do mene, hajde da pogledamo film ili dva i posle toga ćemo da se skinemo i da imamo seks“.

5. „Ne želim da kvarim naše prijateljstvo“

U prevodu: „Nikad nisam planirao da se viđamo i ne sviđaš mi se dovoljno da bih promenio mišljenje. Ne privlačiš me fizički. Ali ti si moja drugarica i ne želim da povredim tvoja osećanja“.

Muškarci su veoma seksualna bića i ukoliko ne osećaju seksualnu privlačnost, nemoj trošiti vreme i energiju, pokušavajući da promeniš prijateljstvo u ljubav.

6. „Bio sam u gužvi“

Prevod: „Nisam zainteresovan da pronađem vreme za tebe kako bi se videli, niti želim da planiram nešto sa tobom“.

Da, svi mi možemo da budemo zauzeti i u gužvi, ali ako nam je stvarno stalo do nekoga, uvek ćemo pronaći vreme za ono što želimo i za one ljude koje želimo da vidimo.

7. „Nisam siguran kuda ovo vodi. Potrebno mi je malo vremena da razmislim“

Prevod: „Imam sumnje u vezi nas. Nisam siguran da si prava žena za mene. Potrebno mi je malo vremena da odlučim kako ću da raskinem sa tobom“.

8. „Svoj ljubavni život ne delim na društvenim mrežama“

U prevodu: „Možemo da se zabavljamo, sviđa mi se vreme koje provodim sa tobom, ali i dalje gledam okolo. Ne želim da postavljam naše zajedničke fotografije po društvenim mrežama jer će druge žene pomisliti da sam zauzet i to će mi upropastiti šanse da budem i da se viđam sa drugim ženama“.

9. „Ne želim da povredim tvoja osećanja“

Bukvalan prevod: „Ne želim da se vežeš za mene ili da imaš osećanja prema meni, kada ja ne osećam isto“.

10. „U redu, izvini”

Prevod: „Umorio sam se od svađanja. Ti si pobedila. Hoćeš li sada da ućutiš malo?“

11. „Volim te“

Prevod, posle seksa: „Da, ovo je bilo dobro. Seks je bio neverovatan. Jedva čekam da ga opet imamo“.

Prevod, u svakoj drugoj situaciji: „Da, sviđaš mi se. Ti si jedna neverovatna žena. Ne želim da se viđam sa drugim ženama, jer mislim da si ti ona prava za mene“.

12. „Ne vezujem se“

Prevod: „Želim da budem slobodan i da na taj način imam sve opcije otvorene, ukoliko naiđe neko drugi za koga mislim da je bolji. Ali želim da imam seks sa tobom. I nemoj da ideš zato što si mi potrebna kao rezervni plan“.

13. „Šta god, ne zanima me“

Prevod: „Možeš li da odlučiš više? I ovako nemam neko posebno mišljenje o tome. Za šta god da se odlučiš, meni je svejedno. I što pre odlučiš, to bolje“.

14. „Dobre su ti pantalone“

Prevod: „Tvoja guza u njima izgleda brutalno“.

15. „Dobra ti je majica“

Prevod: „Sviđa mi se kako ti grudi izgledaju u njoj“.

16. „Zaslužuješ boljeg od mene“

Prevod: „Ti si super žena, ali ne mogu da ti pružim ono što tražiš i želiš i zato nastavi dalje“.

17. „Nedostaješ mi“

Ukoliko se viđate neko vreme, prevod: „Nedostaje mi da provodim vreme sa tobom“.

Ali ukoliko ste se tek videli par puta, prevod je: „Želim da opet imam seks sa tobom“.

18. „Da li si svršila“

Prevod: „Nisam siguran koliko sam se dobro pokazao tokom seksa i zato je potrebno da mi to potvrdiš, kako bih nahranio svoj ego“.

Muškarac koji je siguran u sebe i svoje seksualne performanse i koji zna kako da odradi”svoj deo posla, neće postaviti ovakvo pitanje. On će znati da li je žena doživela orgazam ili ne.

19. „Videćemo…“

Prevod: „Ne znam kako drugačije da ti objasnim kada ne shvataš da tražim način kako bih izbegao planove sa tobom. Moram da te odbijem, ali ne želim da povredim tvoja osećanja“.

20. „Ko ti je ovaj?“

Prevod: „Ljubomoran sam. Ko je ovaj tip? Da li ti se sviđa? Da li si spavala sa njim ili bi možda to želela?“

21. „Šalio sam se“

Prevod: „U suštini sam mislio to što sam rekao, samo nisam znao da ćeš tako burno reagovati. Možeš li sada da se smiriš?“

22. „NIje do tebe, do mene je”

Prevod: „Definitivno je do tebe, ali ti to neću reći zato što ne želim da se uzrujavaš ili počneš da plačeš“.

23. „Želim da budem sa tobom“

Prevod: „Želim stvarno da budem sa tobom“.

24. „Trenutno mi je haos u životu“

Prevod: „Da, trenutno mi jeste haos u životu i pokušavam da to rešim na svoj način, a ti mi nisi prioritet. I ne sviđaš mi se dovoljno da bih menjao listu prioriteta“.

25. „Ja nisam za vezu“

Prevod: „Želim da imam otvorene mogućnosti u slučaju da neko bolji dođe, ali želim da nastavim da imam seks sa tobom. Takođe ne idi nigde jer volim da te imam kao blan B“.

***
BONUS VIDEO: 4 horoskopska znaka kojima je seks važniji od vode i hrane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram