Godine u kojima žene najviše uživaju u seksu

seks godine žene
Foto: Shutterstock

Ukoliko ste uvereni u to da je uzbudljiv i ispunjavajući seksualni život jedino moguć u mladosti, rezultati najnovijeg istraživanja u sklopu aplikacije Lover će vas iznenaditi. Naime, oni upućuju na to da žene između 45 i 54 godine osećaju najviše zadovoljstva tokom ovih aktivnosti.

Kako je u studiji učestvovalo 1.500 žena u vezi ili braku, nema razloga za sumnju u ishod. Dame u zrelim godinama izjavile su da im je u spavaćoj sobi sve potaman i da ništa ne bi menjale, prenosi portal City Magazine.

Doktorka Britni Bler, koja je jedna od osnivačica spomenute aplikacije, objasnila je da žene oko 50. godine imaju učestaliji orgazam. Pored toga, one bez ustezanja umeju da prenesu partneru šta ih uzbuđuje, ali i veoma dobro poznaju svoje telo.

Pročitajte još:

Druge na listi onih kojima seks veoma prija jesu dame starosti od 18 do 24, zatim od 25 do 34, pa od 35 do 44, da bi na kraju došle one koje potpaduju u grupu od 55 do 64.

Na pitanje koji bi sve faktori eventualno mogli da im poboljšaju kvalitet seksualnog života nakon pandemije, anketirane dame su izdvojile sledeće: veće samopouzdanje, romantični trenuci, predigra, veći libido i smanjena anksioznost.

Doktorka Bler poručuje svima da je u seksu najvažnije da prepoznate u čemu najviše uživate jer svaka žena je priča za sebe. Kada znate šta je to što želite, lakše ćete komunicirati sa partnerom.

Ona ističe i prednost masturbacije za povećano uživanje udvoje. Tajna je u dostizanju vrhunca, koji se na ovaj način vežba.

Za kraj, zanimljivo je i da su žene starosti od 35 do 44 godine izdvojile mentalnu povezanost kao način da se seksualno iskustvo unapredi, dok je izvestan broj mladih devojaka prepoznao predigru kao prostor za napredak.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram