FOTO Johana slika promene na licu pre i posle poljupca

Ljubav i seks 03. jan 202216:49 > 16:52
Johana Siring,
Johana Siring, Foto: Weinstein/BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zbog stalne fascinacije novim ljudima, norveška fotografkinja Johana Siring iz Njujorka često prikazuje strance u svojim radovima. U nedavnoj seriji fotki, Siring je svoju ljubav prema upoznavanju novih ljudi podigla na drugi nivo radeći portrete potpunih stranaca pre i posle ljubljenja.

Projekat je nazvala ‘Kiss of a Stranger’ i on sadrži par portreta snimljenih na danskom festivalu u Roskildeu. Da bi napravila seriju, Siring bi prvo prišla nekome i zamolila bi ga da pozira za sliku. Nakon što bi fotkala prvu sliku, objasnila bi svoj projekat i zatražila poljubac. Ako bi se pojedinac složio, oni bi se poljubili, a Siring bi aparatom odmah „uhvatila“ njegov ili njen izraz lica nakon poljupca.

Kao što bi se moglo zamisliti, reakcije Siringovih subjekata – i na njen upit za poljupce i na sam taj intiman čin – bile su različite, a rezultati su se manifestovali u slikama „posle“.

„Neki bi me na brzinu poljubili i potom umrli od smeha, dok su neki ozbiljno shvatili to ljubljenje. Najzanimljivije je bilo to što sam na neki način osetila da ih poznajem malo bolje posle poljupca, a mislim da se taj osećaj reflektuje i u drugim portretima.“

Siring je provela dva dana stvarajući seriju, što je kulminiralo kolekcijom od 20 crno-belih fotografija. Pored fotografisanja stranaca, Siring radi i portrete poznatih ličnosti, što se vidi u njenom impresivnom portfoliju.

Na kraju, bilo da je poznata ili nepoznata, Siring veruje da „svaka osoba na ovoj planeti ima jedinstven karakter i ličnost – uvek postoji neka nova priča za ispričati“.

***

Bonus video: Prosidba na fudbalskom terenu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram