Nove serije o ljubavi i seksu uz koje se smeje naglas

Lust Foto: HBO Max

Za one koji neće da gledaju ništa teško, ali ni glupo.

U švedskoj seriji Lust koja je dostupna na HBO Max, između ostalih glumi i Sofija Helin koju mnogi od nas pamte i vole iz čuvenog Mosta.

Radi se o iskrenoj komediji o četiri žene srednjih godina u Stokholmu koje se bore da održe svoj libido u životu u seksualno frustrirajućem svetu.

Lust Foto: HBO Max

Sve četiri su prijateljice iz školskih dana. Kada saznaju da jedna od njih vodi vladino istraživanje koje je nazvano „Učinite Švedsku ponovo seksi“, zaintrigirane su. Da li dobar seks – ili njegov nedostatak – utiče na zdravlje Šveđanki starijih od 40 godina?

Iskrenost je ono što ovu seriju čini različitom od drugih. Lust uspeva da zasmeje u užasnim situacijama i daje značaj seksualnosti na pravi način – bez mnogo demagogije, realno i duhovito.

U svakom slučaju – preporuka za sve one koji traže lajt sadržaj koji nije glup.

S druge strane, ništa bolje nego kad od serije ne očekuješ ništa i oklevaš da li uopšte da je probaš, a onda ti ulepša dan. Baš to je Starstruck (Cena slave). Britanski TV humor retko kad razočara, pa tako i ovaj put, mada je scenario pisala glavna glumica Rose Matafeo koja je sa Novog Zelanda. Zamislite ukrštanje Notting Hilla sa Fleabag uz gomilu smeha – to je ono što vas očekuje.

Starstruck Foto: HBO Max

Priča o Džesi, Novozelanđanki koja živi u Londonu, radi dva posla da bi preživela i besciljno, uglavnom srećno, luta gradom. U noćnom izlasku ona upoznaje Toma s kojim ima seks, a sledećeg jutra otkriva da je on veoma poznata filmska zvezda. Kroz celu prvu sezonu njih dvoje se prepliću, ali nikako i da se napokon upletu.

Starstruck Foto: HBO Max

Englezi imaju veliki talenat da svoje likove učine neodoljivim. I kada greše oni su divni, smešni i sasvim je lako prisvojiti ih kao svoje najbolje drugare. U ovom slučaju Tom nije najgore što se dešava Džesi, a njihova priča je nešto zbog čega ćete želeti da provedete veče kod kuće. Sipajte neko dobro piće, napravite kokice i uživajte.

***

Bonus video: Paparaco lov na poznate

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram