Dragi muškarci, ovo nisu komplimenti

Foto: Shutterstock

Koliko puta ste dobili "kompliment" koji vam nije prijao? Iako nije baš teško shvatiti šta je za žene uvredljivo, pojedini muškarci i dalje tvrde da ne znaju šta je okej reći. Uputite ih.

Sve što počinje ili završava se sa: „Za jednu devojku si (nisi)…“

Ovo nije samo uvreda za tu jednu ženu već i za ceo ženski rod. „Pa zabavna si… za devojku“, šta to znači? Da devojke nisu zabavne, ali u kategoriji „nedovoljno zabavnih“ ti se malo izdvajaš, mada, opet ni blizu njegovih muških prijatelja. Super! To nije kompliment. „Baš si zabavna“ je dovoljno.

Tako si kul, ti si kao frajer u telu devojke

Nije li divno čuti da nije kul biti devojka u telu devojke? Što znači da su samo momci kul, a da su žene – koje su zgodne i uz to, igraju video igrice, razumeju se u sport ili sjajno voze kola – dobre kao muškarci? Zašto interesovanja moraju biti rodno orijentisana? Hvala, ali ovaj kompliment dobija 0/10.

Tako si _____, kako si još slobodna?

Zato što želim da budem solo. Žene nisu same zato što su neprivlačne ili nepoželjne na bilo koji način, već zato što je to njihov lični izbor. Biti u vezi i udati se nije svima krajnji cilj u životu – molimo vas, prestanite da postavljate pitanja koja ne biste želeli da vam se postavljaju.

Izgledaš sjajno za svoje godine!

Lepota i mladost – nisu sinonimi. Žene ne postaju ružnije kako stare, samo su starije. Niko ne želi da čuje da je lep uprkos nečemu drugom. Komplimenti ne funkcionišu tako.

Nisi kao druge devojke

Za kraj, najgori od svih. Implikacija je da ne volite „devojačke“ stvari, a pritom verovatno misle na na šminkanje i oblačenje. Još jedna stvar koja ovu izjavu čini problematičnom je da ona generalizuje ceo rod – žene nisu iste. Razlikujemo se jedne od drugih na svoj , jedinstven način. Sve mi imamo raznovrsne talente, interesovanja i mane. Pritom, ovo bi trebalo da nagovesti kako su sve devojke koje je on upoznao do tada „nikakve“, a vi ste „boginja zemlje“, što je uglavom samo gomila slatkorečivih gluposti.

***
Bonus video: Istorijat ljubljenja


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram