Zlu ne trebalo: Sponzoruše podelile tajne svog zanata

Foto: Ciaopix/face to face / Face to Face / Profimedia

Na TikToku se pojavio pomalo zabrinjavajući trend: mlade devojke dele savete kako uspešno privući bogatog starijeg muškarca koji će im biti sponzor.

„Sugar babies“ je naziv heštega koji postaje sve popularniji na TikToku, a u okviru kojeg se devojke hvale luksuznim stvarima koje dobijaju od svojih „sponzora“ – starijih muškaraca sa kojima neke čak nisu ni u vezi.

Hešteg je prikupio više od 211.4 miliona pregleda na platformi, a hiljade mladih žena otkrilo je kako su od muškaraca koje su upoznale na internetu dobile dizajnerske tašne, luksuzne odmore, pa čak i skupe automobile.

Foto: TikTok/margaretsurette

*

Foto: TikTok/margaretsurette

Nakon paradiranja sa Hermès Birkin torbama, Cartier nakitom i Christian Louboutin cipelama, tu su i saveti za druge devojke kako da dobiju isto od bogatih muškaraca.

Foto: TikTok/margaretsurette

*

Foto: TikTok/greeneyedbby

Pročitajte još:

Prvi savet, kako navodi jedna tiktokerka, jeste da se postave granice – naglasivši da je „onlajn“ veza sa sponzorima bezbednija, međutim i zahtevnija. Zatim, devojke moraju da izaberu svoj imidž – da li će biti slatke, nevaljale, zločeste.

Zatim kreće „lov“, kako ona naziva postavljanje fotki na specijalizovane sajtove gde devojke navode svoju cenu, a muškarci im šalju ponude. Navode da sebe opišu sa što manje reči, kako bi ih zaintrigirale, i da ne smeju da budu dosadne. Savetuje i da poruke šalju na što više adresa, dok se neki sponzor ne upeca. Takođe, da ne lažu o godinama i da ne ostavljaju svoje pravo ime.

Foto: TikTok/margaretsurette

Ovo sve zvuči dosta jezivo, s obzirom na to da brojne devojčice danas koriste TikTok i mogu lako ovo da pogledaju – a deluje kao lak način da dođu do svih tih luksuznih stvari koje nose devojke koje su im uzori. Brojni snimci pod heštagom #SugarBabies baš zato su i obrisani. Naravno, jasno je da lako mogu postati mete predatora i da mnoge neće biti svesne u šta su se tačno upustile i šta će se sve tražiti od njih.

Foto: TikTok/greeneyedbby

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram