Bračni par 30 godina skrivao mučnu tajnu od celog sveta

Foto TANJUG/AP Photo/Charles Rex Arbogast

Bračni par Bred i Sindi Marler, oboje u kasnim pedesetim, otkrili su jedno drugom da su oboje gej nekoliko godina nakon što su se venčali. Ali umesto da se raziđu, odlučili su da ostanu zajedno i to čuvaju u tajnosti od sveta.

Mnogo toga se može sakriti iza braka. Za Breda i Sindi Marler, bila je to tajna da su oboje gej.

Nekoliko godina nakon venčanja, ispričali su jedno drugom istinu o svom seksualnom opredeljenju. Onda, više od tri decenije, tajnu su čuvali od svog okruženja.

„Uvek smo govorili da smo sami protiv sveta“, rekao je Bred.

Nakon što su više od 30 godina živeli u farsi i podigli dvoje dece, konačno su odlučili da je vreme da „žive autentično“.

Foto TANJUG/AP Photo/Charles Rex Arbogast

Pošto su odrasli u religioznim zajednicama u Ilinoisu, „autovanje“ nije bio opcija za Marlerove, koji su u septembru proslavili 32 godine braka.

Čak i kada su na nacionalnom nivou napravljeni koraci za prava homoseksualaca, Marlerovi su se plašili da će biti otkriveni. Gradili su kuću, podizali decu i nikada nisu odustali od braka.

U javnosti su zadržali tradicionalne rodne uloge: Sindi je nosila dugu kosu, a nikada nisu spomenuli da je Bred taj koji je dekorisao njihovu kuću.

„Hteli smo kuću, psa, dvoje dece – i sve smo to uradili“, objasnila je Sindi.

Ali došlo je do tačke pucanja. Nažalost, Bred je postao duboko depresivan i počeo je da radi na svojoj internalizovanoj homofobiji uz pomoć terapije.

„Tako dugo sam mrzeo taj deo sebe… Nisam razumeo zašto ono što sam imao sa Sindi nije bilo dovoljno“, rekao je.

Foto TANJUG/AP Photo/Charles Rex Arbogast

Par je takođe rekao da nikada ne bi mogli da se autuju da su im roditelji još živi. Bred je primetio da je sramota koju je povezao sa svojom seksualnošću nastala nakon što se njegova majka suočila sa njim kada je imao 16 godina zbog mogućnosti da je gej.

„Samo je rekla: ‘Ako jesi, to nije u redu. Nećeš to uraditi porodici’. Nikada više nismo pričali o tome“, priseća se on.

Još jedan veliki faktor je to što im je njihova ćerka saopštila da je lezbejka.

„Imao sam ogromnu potrebu da je zaštitim“, rekao je Bred.

Foto TANJUG/AP Photo/Charles Rex Arbogast

Marlerovi su živeli zajedno do marta kada su se, nakon što su se penzionisali i prodali svoj dom, preselili u odvojene stanove u Čikagu kako bi po prvi put istražili život kao deo LGBTQ zajednice. Bred opisuje promenu kao prolazak kroz drugu adolescenciju.

„Sve je novo“, rekao je.

Sindi se fokusira na to da upozna sebe pre nego što započne vezu sa ženom.

Iako Marlerovi sada žive odvojeno, nemaju planove za razvod i još uvek se viđaju skoro svakodnevno.

„Još uvek smo najbolji prijatelji“, rekla je Sindi.

***

Bonus video: Prvo gej venčanje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram