Kako je Aleksandra Grant „iskoristila“ ljubav s Kijanu Rivsom

Ljubav i seks 13. mar 202011:37 > 15:52
Aleksandra Grant i Kijanu Rivs
Aleksandra Grant i Kijanu Rivs; Foto: JIM RUYMEN / UPI / Profimedia

Kad se umetnica Aleksandra Grant prošlog novembra pojavila na crvenom tepihu LACMA Art+Film Gala večeri držeći se za ruke s Kijanu Rivsom, neki su bili šokirani što se jedan od najvećih holivudskih šmekera "zabavlja s babom" (mada je Aleksandra skoro 10 godina mlađa od njega), drugi su aplaudirali rušenju još jednog klišea, a čak i njeni prijatelji su bili iznenađeni.

„Mislim da me je svaka osoba koju poznajem tad zvala, to je fascinantno. Ali pitanje koje sam svakom od njih postavljala je: Šta dobro od toga može da izađe?“, ispričala je Aleksandra u razgovoru za magazin Vogue.

Ispostavilo se dosta toga.

Za početak, Aleksandra je pokrenula raspravu na temu standarda lepote i potencijalnih opasnosti kojima se žene izlažu trudeći se da ih prate.

„Ja sam žena od 180 cm sa sedom kosom. Ideja o uklapanju meni je… Da sam želela da izgledam kao Kim Kardašijan, morala bih da idem na operaciju kojom će mi skratiti noge, na primer“, kaže Grant.

Kijanu i Aleksandra
Kijanu i Aleksandra kao sav normalan svet; Foto: Clint Brewer /Wagner az / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ona je u više navrata pričala o tome kako je počela da sedi u svojim dvadesetim, a kosa joj je bila potpuno bela već u tridesetim. Odlučila je da se ne farba, već da bude to što jeste, a paralelno je pokrenula pitanje toksičnosti farbi za kosu. Tad je na svom Instagramu objavila naslov iz časopisa Newsweek u kojem piše da je novo istraživanje u kojem je učestvovalo skoro 50.000 žena pokazalo da trajna boja za kosu i hemijsko ispravljanje kose mogu da izazovu rak.

„Podržavam što svaka žena može da izabere kako želi da izgleda u bilo kom dobu. Ali, ako žene stradaju zbog nametnutih standarda lepote, to je nešto o čemu bismo morali da razgovaramo“, napisala je Grant.

S druge strane… I pojam lepote je relativan. Ili bi bar trebalo da bude.

„Verujem u izbor – svako treba da radi ono što čini da se oseća samouvereno. Svima nam je potrebno više opcija lepote… Mogu samo da kažem: ja sam sebi dala dozvolu, jeste li vi?“, smatra Grant.

S druge strane, Aleksandra i Kijanu srušili su i neke tabue koji se tiču ljubavnih veza i očekivanja drugih, posebno kad su u pitanju holivudske face. Jer, zaboga, ako Leonardo Dikaprio svake nedelje šeta drugu manekenku od 20 godina, zašto to ne radi i Kijanu?

Aleksandra Grant i Kijanu Rivs
Aleksandra Grant i Kijanu Rivs predstavljaju knjigu; Foto: Agence / Bestimage / Profimedia

Pa, jednostavno, Kijanu je svoju srodnu dušu prepoznao u Aleksandri i briga ga šta bilo ko drugi misli. Isto tako, ni Kijanu ni Aleksandra nemaju potrebu bilo kome da se pravdaju niti da otkrivaju sočne detalje iz svog privatnog života, ali o njihovom odnosu možda najbolje svedoči njihova prva zajednička knjiga – „Oda sreći“, objavljena 2011, vodič je za izvlačenje iz depresije kroz njegove poetične tekstove i njene crteže.

Pročitajte još:

„Knjigu sam napravila kao iznenađenje za Kijanua. Svi naši prijatelji bili su prisutni kad sam mu je poklonila i bili su u fazonu: ‘Molim vas, objavite to’. I tako smo je objavili“, otkrila je Aleksandra, koja je svu pažnju dobro iskoristila za promovisanje svojih stavova, umetnosti, aktivizma, osvešćivanje žena.

A šta je sa ljubavnom vezom od koje je sve počelo? Kad će brak?

„Posle čaše vina, rado ću ti odgovoriti“, našalila se. „Ljubav na svakom nivou je jako važna za moj identitet. Kao slikarka, imam periode izolacije, ali jako cenim iskustvo u ljubavnoj vezi“, priznala je za Vogue.