9 lekcija koje smo naučili u braku koji traje duže od 17 godina

Foto: Jason Merritt / Getty images / Profimedia/Instagram/lisabilyeu

Nekad nam potpuno nepoznati ljudi otvore oči.

Svi uvek traže tajnu uspeha, posebno kada su u pitanju veze i brak. Jedan par je postao viralan zbog svoje liste od devet stvari koje su bile ključne za njihov brak. Liza Biliu i njen suprug Tom, koji su zajedno sad već 20 godina, pre 3 godine su na Instagramu podelili ključne lekcije koje možete i sami da primenite na svoju vezu.

„Ima toliko lekcija koje smo naučili tokom naših 17 godina braka“, napisala je Liza uz snimak, objašnjavajući da su ovih devet stvari samo neke od mnogih.

Evo šta su napisali:

Imajte seks često.

Komunicirajte opsesivno

Podižite jedno drugo.

Budite iskreni – posebno kada je teško.

Budite dobar vođa i dobar pratilac.

Oprostite greške brzo.

Održavajte visoke standarde jedno s drugim.

Uvek želite da vaš partner pobedi.

Neka vaš brak bude vaš najveći prioritet.

View this post on Instagram

A post shared by Lisa Bilyeu (@lisabilyeu)

Liza je napisala i da je stavka broj četiri – budite iskreni, posebno kada je teško – zaista teška.

„Do ovog zaključka smo došli kada smo jedno veče bili napolju na večeri. Obukla sam novi top koji sam kupila i htela sam da ga iznenadim. Prokletstvo… poludeće od toga kako sam se seksi obukla! Ali ništa! Ni reč! Na pola večere ga konačno pitam ‘Dušo, šta misliš o mom novom topu’. On me odmeri odozgo na dole i slegne ramenima! ‘Eh, ok je’ EH??? Moje slomljeno srce je utihnulo i bila sam pomalo uvređena. Naravno da je primetio! Rekao mi je da nikada ne želi da me laže, čak i ako ću se zbog toga osećati dobro u tom trenutku. Planiramo da budemo u braku ZAUVEK i zato to treba da bude izgrađeno na 100% iskrenosti i transparentnosti. I tako, kada budem imala 90 godina i kesice bora, i probudim se bez šminke, a on me pogleda i kaže mi da sam lepa, potrebni su mi ti trenuci koji će imati TEŽINU. Želeo je da znam da govori istinu. Što sam više razmišljala o tome, više sam shvatala koliko je bio u pravu! Nikada ne želim da sumnjam ili dovodim u pitanje njegove reči i obrnuto. Od velikih stvari do ovakvih malih stvari! Sve dok smo UVEK poštovani, ljubazni i činimo to u službi druge osobe, složili smo se da ćemo UVEK biti iskreni jedno prema drugom. I, da budem iskrena, drago mi je što mi je rekao, jer sledeći put kad budem želela da ga impresioniram…neću nositi taj top.“

***

Bonus video: Lav – najvelikodušniji muškarac Zodijaka 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram