7 situacija u seksu posle kojih je skoro nemoguće vratiti početnu strast

seks
Foto: Schutterstock

Istraživanje je pokazalo koliko je njih prekinulo seksualni odnos jer ih je iznenadila neka od tih 'neobičnih situacija'.

Od seksa se obično očekuje da se dogodi orgazam i da bude zabavan, uzbudljiv i strastven. Ali ponekad može postati ono što niko ne želi – neugodan i čudan. Svi mi želimo da seks bude magično iskustvo između nas i partnera, ali čudne stvari se događaju hteli mi to ili ne, čak i u krevetu. Pitanje je samo kako se s njima nosimo i šta je uopšte kome čudno. Prema američkoj studiji nazvanoj ‘Super Drug’, situacije koje se dogode u krevetu, a koje nam mogu biti neugodne događaju se češće nego što mislimo, a ponekad nas toliko ometu da se teško vratimo u stanje uzbuđenja u kojem smo bili par trenutaka pre, piše večernji.hr.

Da bi se videlo kako neuobičajene situacije utiču na partnere, napravljeno je ispitivanje nad 2.000 mladih Evropljana i Amerikanaca. Istraživanje je pokazalo koliko je njih prekinulo seksualni odnos jer ih je iznenadila neka od tih ‘neobičnih situacija’.

Nazvati partnera pogrešnim imenom: Verovatno nema goreg osećaja nego kad u pauzi između strastvenih uzdaha čujete tuđe ime. Kod 99 odsto ispitanika ovo je poremetilo ugođaj, a u većini slučajeva i u toj meri da je par prekinuo odnos. Zašto partner razmišlja o nekom drugom dok je sa mnom pitanje je koje će vas u ovom slučaju sigurno mučiti, pa čak i ako niste u stalnoj vezi i ako ste s tom osobom završili na jedno veče. To ne menja činjenicu da kraj njega želite da se osećate posebno i da nikako ne želite da razmišlja o nekom drugom. Ma koje vam god opravdanje kasnije dao.

Snimanje seksa: Snimanje čina tokom seksualnog odnosa nijedna strana ne bi smela da shvata olako. A budući da su žene obično te koje s ovim imaju loša iskustva, ili su čule o tuđim neugodnim iskustvima, njihov je pristanak uvek teže dobiti. Toliko teško da će čak sedam odsto žena odustati od seksa ako ih muškarac pre ili za vreme čina pita može li da snima. Jer to je ipak snimak za koju niko ne želi da se nađe negde van…

Fetiš sa stopalima: Iako je reč o prilično popularnom i dobro znanom fetišu, 5,8 odsto ispitanika nije s partnerom ostalo do kraja seksualnog čina nakon pitanja vezanog za stopala. Seksolozi često napominju kako ne postoji loš fetiš, ali ipak postoje fetiši koji druga strana neće razumeti.

Kijanje: Postoji istraživanje koje dokazuje kako seks kod nekih pojedinaca može uzrokovati kijanje. Ali to u krevetu prestaje da bude važno, pa će neki zbog vašeg kijanja naglo prekinuti seksualni odnos. Ipk, više će ih, čak 3,9 odsto, odnos prekinuti ako za vreme seksa kihnete baš negde po partneru.

Ugrizi: I dok su jednima ugrizi često neizostavan deo seksualnog odnosa, uvek ima i onih kojima je to neprihvatljivo. Zato ispitivanje pokazuje da je 3,7 odsto odustalo od odnosa nakon što ih je druga strana neočekivano – ugrizla. Da li ih je partner ugrizao prejako ili je problem u tome što nije tražio dopuštenje – nije poznato, pa ako već želite da gricnete, pitajte prvo. I budite nežni.

Ometanje: Jedna od gorih stvari koja se može dogoditi za vreme intimnog čina dvoje ljudi je sigurno kad neko upadne u sobu (ili koju već prostoriju). To je za mnoge sramotno i grozno, ali svega je 2,4 odsto ispitanika čin privelo kraju jer ih je neko omeo. Možemo zaključiti da, koliko god grozno može biti kad nas neko prekine, postoji i nešto seksi u tome što nas je neko čuo ili video. Jer kako inače objasniti tako malen procenat, čak manji od onih koji su prekinuli seksualni odnos zbog kijanja…

Razbijanje stvari: Logično, stvari se razbijaju, a posebno u žaru trenutka. Naravno, vaza koju je neko gurnuo nogom za vreme seksualnog čina nas može omesti, ali da li je to baš razlog da nekoga izbacimo iz kreveta? Iako nije puno, za 1.1 odsto ispitanika je dovoljno dobar razlog…

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram