5 znakova da si u vezi sa pogrešnom osobom

Da li ste zaista funkcionalni kao par? Foto: CPR/Daily stardust / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Voliš ga, a ne znaš da li je pravi za tebe? Nisi jedina. Sve veze imaju uspone i padove, kao i svaki prosečni par, ali to ti takođe može pokazati da li je osoba s kojom si u vezi potencijalni životni partner ili ne. Nažalost, ponekad nam nije suđeno da budemo s nekim u braku, čak i ako je veza fantastična, isključivo na osnovu nekoliko dugoročnih problema koje možemo predvideti na putu. Otkriveno je nekoliko znakova upozorenja da si u vezi sa pogrešnom osobom.

Partner ti više nije privlačan

„Iako je sasvim normalno s vremenom izgubiti deo te početne intenzivne privlačnosti, ako ulaziš u brak, nije dobra ideja očekivati da se stvari poboljšaju“, kaže David Benet, savetnik za odnose i osnivač

Naglašava koliko je važno dvostruko poverenje, veze i odnosi.

„Ako ništa drugo, uobičajeno je iskustvo da privlačnost s vremenom opada, a ne raste. Mnogi moji klijenti sklopili su brakove bez privlačnosti, misleći da će postati bolje, a rezultat su seksualne frustracije od samog početka”, rekao je.

Ako gubite tu fizičku želju, brak verovatno nije najbolja opcija.

Prijatelji ne prihvataju tvog partnera

U ranim fazama veze, to je često mentalitet „mi protiv sveta“, pri čemu zapravo nije važno da li vaši prijatelji i porodica potpuno ne odobravaju vašu vezu.

„Međutim, kada se venčate, stvari postaju puno ozbiljnije, a osim ako niste potpuno samostalni, verovatno će vam trebati podrška vaših najbližih prijatelja i porodice, posebno ako planirate da imate decu”.

Osim toga, samo pomislite koliko će neprijatna biti druženja s porodicom i prijateljima.

Namećeš partneru brak

Oba partnera bi trebala podjednako želeti brak. Partner bi trebalo da želi da se venča.

„Poznavao sam mnoge parove koji su se venčali zato što je jedan partner želeo brak, a drugi je osećao obavezu”, kaže Benet.

Ovo je recept za moguću katastrofu, jer to nije želja drugog partnera. Ako samo jedna strana forsira brak i obaveze, to je loš znak za buduću vezu.

Želiš da promeniš partnera

Ako misliš da će se partner vremenom promeniti, nisi u pravu. Ljudi su ljudi, a tvoj partner se neće transformisati u nekog drugog samo zato što ćete stupiti u brak

„Mnogi se venčaju očekujući da će to promeniti njihovog partnera. Ako je vaš partner zavodnik pre braka, biće i nakon braka. Ako je dramatičan i voli da se svađa, biće isti nakon braka,” tvdi Benet.

Brak retko “popravlja” osobu, a ako se želiš venčati i očekuješ takav ishod, nemoj se venčavati, upozorio je.

Više se raduješ venčanju, nego samom životu u braku

Ako tražiš venčanje iz bajke, ali ne znaš da li si s pravom osobom, to je definitivno znak upozorenja.

„Suština braka je da se obavežeš partneru, što uključuje puno žrtava i obaveza (uključujući i one zakonske). Predlažem da napravite veliku zabavu s prijateljima i poštedite sebe mogućeg razvoda”, zaključuje Benet, prenosi Ultra.ba.

***

Bonus video: Svi frajeri Adrijane Lime

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram