10 jasnih znakova da vas partner više ne voli

ljubav
Foto: moodboard / Alamy / Alamy / Profimedia

Da li kod partnera i dalje ima ljubavi nije nimalo jednostavno pitanje, ali dosta se vidi po malim znacima pažnje - kada vas nakon povratka sa posla sačeka romantična večera, kada vas pita kako ste proveli dan ili šta biste želeli da radite za vikend. Ali ako toga nema..

Ako su se emocije ohladile, partner neće sa vama deliti svoje planove, neće otkrivati šta radi, kuda ide, neće pokazivati interesovanje za vaše dobro i skrivaće stvari od vas… Naravno da se stvari i navike menjaju u dugim vezama, te ne može sve biti jednako romantično i uzbudljivo kao na početku veze ili braka, ali neke stvari će vam odmah sugerisati da je došlo do promene u vašem odnosu i da nešto nije u redu, pišu na sajtu City Magazine.

Zahteva sve više vremena i prostora za sebe

Osećate se kao da vas izbegava. Možda neće doći kući posle posla ili uvek ima neke drugačije planove za vikend. Ipak, bez obzira na to koje izgovore koristi, sve je teže povezati se s njim.

Prestao je da se trudi i radi stvari za vas

Ipak, i kada obeća da će vam pomoći ili učiniti nešto za vas, nikada to zaista ne uradi. Emocionalno se potpuno povlači.

O vašoj vezi govori beznadežno i negativno

Kada vas partner voli, trudiće se da poboljša stvari u vezi kada se pojavi problem. No, kako se hladi, taj ton se menja. Često će se zapitati da li je veza uopšte vredna truda ili će jednostavno reći da više nije srećan.

Komunikacija je napetija ili više ne postoji

Nekada je bio koketan i pričljiv, sada je povučen i razgovori su kratki.

Drugačije se nosi sa konfliktima

Svaki par rešava sukobe na svoj način. Neki parovi su kao psi i mačke, drugi se ponašaju mirno i trezveno. Kako se ljubav hladi, tako se hladi i želja za upravljanjem konfliktom. Ili potpuno prestane da se svađa, ili će tražiti svađe tamo gde ih nema – i to postaje razlog zašto mora da bude sam.

Nije mu više do povezivanja

Znate kada pokušavate da se povežete tokom dana. Kada flertujete sa partnerom, pošaljete mu poruku ili zabavan video, upućujete mu određeni pogled ili pružate dodir. Stručnjaci ne preporučuju da brojite koliko puta vas je partner ignorisao. Ali ako se to dešava redovno, to je najverovatnije znak da su se emocije ohladile.

Nema više fizičke bliskosti

Naravno, postoji mnogo razloga koji mogu dovesti do manje aktivnog i uzbudljivog seksualnog života. Međutim, ako osećate da je strast potpuno zamrla, a partner nije zainteresovan da je oživi – možda se emocije hlade ili su prešle u takozvanu cimersku vezu.

Neobično je zaštitnički nastrojen prema svom telefonu

Kada ste razdvojeni, partner retko komunicira sa vama, a kada ste zajedno, zalepljen je za telefon. Možda zato što ne želi da se suoči sa vama. Međutim, ako u njegovom životu postoji druga osoba, on će biti posebno zaštitnički nastrojen prema telefonu.

Više ne komunicira sa vama

Komunikacija je potpuno zamrla. Partner više ne deli svoje misli i osećanja sa vama kao što je to nekada činio. Ipak, ako ne razgovarate o situaciji, kasnije ćete zažaliti.

Otvoreno kaže da više ne oseća emocije prema vama

Možda je emocionalno i fizički udaljen, ali najveći pokazatelj da vas više ne voli je, naravno, ako vam to iskreno kaže. Ako se to dogodi, nemojte misliti da izmišlja. Vi ste sa osobom koja vas više ne voli onako kako vas je nekada volela i vreme je da krenete dalje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Istorijat ljubljenja