Zdravi šotovi koji čiste i podižu ceo organizam

Foto: Handmade Pictures / Alamy / Alamy / Profimedia

Dok spavate, u vašem telu se skupljaju toksini, što podiže nivo kiseline u vašem telu i utiče na to kako ćete se osećati u toku dana. Sokovi od ovih namirnica će pomoći detoksikaciji vašeg organizma.

U zavisnosti od toga koliko je toksina vaše telo očistilo zavisi kako ćete se osećati ujutu. Postoji rešenje za to – popijte biljni „šot“ i uravnotežite kiselost, piše Green Smoothie Gourmet.

Detoks šotovi podižu vašu energiju, pomažu u varenju, pomažu telu da se izleči, smanjuju stres, čiste kožu… Najpopularniji sastojak šotova je đumbir, za njim slede: limun, ljuta paprika, jabukovo sirće, kurkuma, ananas, cvekla i goji bobice.

Limun  ubrzava varenje, a kurkuma i ljuta paprika ublažavaju upalu, podstiču metabolizam. Veruje se da samo jedan šot sa ovim satojcima ima pozitivan uticaj kao i pola sata vežbanja.

Đumbir pomaže varenju i doprinosi detoksikaciji, dok svež ananas smanjuje upalu i izbacuje toksine iz tela supstancom koja se zove bromelain. Poznato je da cvekla doprinosi energiji, snižava krvni pritisak, smiruje upale i čisti organizam. Godži bobice su bogate antioksidansima, jačaju imunitet, štite od bolesti, pomažu zdravlju kože i očiju, stabilizuju šećer u krvi, čiste jetru, podižu raspoloženje, energiju i plodnost.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram