Zdrav doručak: Tri greške koje pravimo kod prvog obroka

doručak
Domaćinski doručak možda i nije najzdraviji, Foto: Tetra Images / Tetra Images / Profimedia

Zdrav doručak – je osnova koja će nam pomoći da “izguramo” dan. Baš zbog toga ukazujemo greške koje pravimo kod prvog obroka i kako da ih izbegnete.

S ozbirom na to koliko je doručak važan, ne bismo smeli da pravimo greške, već bi trebalo da u organizam unesemo one nutrijente koji su nam neophodni da normalno funkcionišemo. U nastavku vam skrećemo pažnju na tri učestale greške kod izbora prvog obroka u danu, piše Ljepota&Zdravlje.

Peciva iz pekare

Znamo da je najlakša varijanta, kada ujutru ne stignemo da doručkujemo kod kuće, da svratimo po pecivo u pekari. Međutim, pecivima ne činimo uslugu našem organizmu. Unosimo preveliku količinu aditiva, soli, masti, šećera – nema nutritivnih vrednosti koje su nam neophodne.

Voćni sokovi i voćni jogurti

Bez obzira na to šta piše na ambalaži, kupovni sokovi su puni šećera i sa njima ne bi trebalo da započinjemo dan. Isti je slučaj sa voćnim jogurtima. Možda jesu lepo osveženje za jutro, ali nikako nisu i zdravo rešenje. Umesto sokova i voćnog jogurta kao jutarnje osveženje uzmite sveže voće.

Kaloričan doručak

Svi znamo da doručak ne treba preskakati, ali zdrav doručak nisu velike količine nezdravih masnoća koje će završiti u obliku masnog tkiva i naš organizam neće dobiti sve vitamine, minerale i vlakna koja su mu potrebna. Ako volite jaja za doručak, najbolje bi ih bilo skuvati i kombinovati uz dvopek i čaj.

***

Bonus video: U frižideru devojke koja jede samo sirovu hranu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram