Vitamin koji pomaže da imate ravan stomak

ravan sromak
Foto: Boaz / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Svi znamo da stomak obično raste zbog nedovoljno vežbanja i prejedanja. Ali naučnici kažu da to može biti prouzrokovano i nedostatkom određene vrste vitamina. Ako ne možete da se rešite sala na stomaku čak i kada pazite na ishranu i redovno vežbate, moguće je da vam fali vitamina D.

Studije su pokazale da osobama koje imaju višak sala na stomaku fali vitamin D. Osim što je ovaj vitamin važan u borbi protiv osteoporoze i poboljšava raspoloženje, takođe je važan i u mršavljenju, odnosno rešavanju sala na stomaku, piše N1.

Vitamin D ili sunčani vitamin unosimo najpre putem sunčeve svetlosti. Međutim, i određene namirnice mogu biti dobar izvor ovog vitamina. Jedini način da utvrdite da vam fali ovaj vitamin jeste laboratorijsko testiranje.

Ako vam fali vitamina D, osim sala na stomaku, mogu se pojaviti i drugi problemi kao što su slab imunološki sistem, hronični umor, depresija, anksioznost, gubitak kose, bolovi u mišićima i zglobovima.

Kako biste izbegli sve to, pobrinite se da ste dovoljno izloženi sunčevoj svetlosti i jedite hranu bogatu vitaminom D. To su namirnice kao što su jaja, pečurke, riba i mleko, piše Healthy builderz. Uz to, možete uzimati i dodatak vitamina D, ali se najpre posavetujte sa svojim lekarom.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Koje su to greške koje pravimo dok držimo dijetu