Vežbe za lenjivce: Oblikuješ celo telo, a sve radiš ležeći

vežbe
Foto: infusmi-20/21 / INSTAR Images / Profimedia

Pravi recept za dobru liniju, ali i dobro zdravlje su balansirana ishrana i fizička aktivnost. Od vežbanja mnogi imaju blokadu, posebno ako to podrazumeva mnogo kardio-vežbi i trčanja. A ti si više, onako, statičan tip. Zato su tu vežbe za koje kažu da su za lenjivce – ležiš dok ih radiš i trik je samo u nogama.

Vrućine su velike, a treba održavati formu. Zato dobro dođu vežbe koje ne traže mnogo napora, može da ih radi skoro svako, a daju rezultate.

Društvenim mrežama se širi snimak sa pet vežbi koje treba raditi u 30 ponavljanja i tri serije. I sve se rade – ležeći.

Za lepo oblikvane listove biće dovoljno da legnete na leđa, noge savijete u kolenima i samo podižete nožne prste uvis.

Za vitak struk zauzmite isti početni položaj, dakle, lezite na leđa i savijte noge u kolenima, pa spojena kolena pomerajte do zemlje u jednu, pa u drugu stranu. Da biste oblikovali i ruke, njih samo možete da ispružene pomerate u kontra stranu od nogu. A za još jači efekat – držite sve vreme tegiće u rukama.

Za lepo oblikovana leđa, bez jastučića, iz istog početnog položaja ispravite jednu, pa drugu nogu na smenu. Pazite samo da vam stopala budu zategnuta, dakle, vucite prstima nagore.

Za oblikovanu guzu bez celulita lezite na stomak, pa naizmenično dižite ka leđima jednu, pa drugu nogu savijenu u kolenu.

A za vitke butine lezite na leđa, noge savijte u kolenima, pa ih razdvajajate do zemlje i vraćajte u početni položaj.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: POSNA DIJETA