Vežba 12-3-30 uz koju sam izgubila 14 kilograma i nikad se nisu vratili

Foto: Shutterstock

Ova vežba donela joj je planetarnu popularnost.

Ne morate da trčate ni da dižete tegove u teretani da biste se dobro oznojili. To zna i influenserka Loren Điraldo, koja je tvrdnju dokazala svojom vežbom po imenu 12-3-30.

Loren Điraldo je postala planetarno poznata u svetu fitnesa tokom pandemije kada je na svom TikTok profilu podelila video s ovom vežbom i priznala da je uz nju istopila 14 kilograma viška i zadržala željenu figuru, piše Zadovoljna.hr.

Foto: Paul Smith / Alamy / Alamy / Profimedia
Ovako je izgledala 2018; Foto: Paul Smith / Alamy / Alamy / Profimedia
Foto: Sean Zanni / Getty images / Profimedia
A ovako 2021; Foto: Sean Zanni / Getty images / Profimedia

12-3-30 je u suštini vežba brzog hodanja. Izvodi se na traci za trčanje, a brojke u imenu označavaju postavke koje treba namestiti na uređaju. Stavite nagib na 12 stepeni, krećite se 3 milje na sat (4,8 kilometara na sat) i hodajte 30 minuta u komadu.

Kad je prvo počela da izvodi tu vežbu, ostala je bez daha već nakon dva minuta hodanja, a danas je završi bez ikakvih problema. Tokom hodanja gleda videozapise na svom telefonu ili sluša audioknjige i uopšte ne razmišlja o tome da vežba. Loren hoda na traci svaki dan ili barem pet puta nedeljno i oseća se fantastično.

Inače, zahvaljujući viralnosti na TikToku hodanje na traci postalo je popularno širom sveta, a mnogi su otkrili kako su na svom primeru videli pozitivne rezultate. Ne samo da su stekli kondiciju već su i ojačali mišiće i kosti, sagoreli masnoće i izgubili kilograme.

Stručnjaci su se složili da je vežba 12-3-30 odličan način za sticanje dobre forme, a posebno među onima koji nemaju naviku vežbanja i ne snalaze se u teretani s različitim aparatima. Naravno, ne morate ići u teretanu da biste isprobali ovu metodu – možete je isprobati i na bilo kojoj laganoj uzbrdici.

Imajte na umu da je vežba 12-3-30 vrlo jednostavna, ali nije lagana za izvođenje. Hod s nagibom od 12 stepeni je izazovan za početnike, a ne preporučuje se osobama koje imaju problema s kolenima i zglobovima.

BONUS VIDEO: Joga za zauzete mame

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram