Trik s maslacem uz koji će meso i povrće biti super ukusno

Roštilj, meso, povrće, grilovanje, grilovano
Foto: Shutterstock

Radi kao prirodni pojačivač ukusa i savršen je začin mesu, testenini, pirinču i povrću...

U maslacu je tajna savršeno kremastih rižota, svilenkastih sosova i neodoljivih poslastica, a pomoću njega lako možemo napraviti dodatak koji ističe ukuse jela, poput, recimo, mesa s roštilja.

Namirnice koje imaju izražen umami, tj. takozvani peti ukus savršen su dodatak za aromatizovanje maslaca koji će pružiti dodatni šmek jelima. Inćuni, sir, soja sos ili na primer sušena šunka imaju taj prirodni pojačivač ukusa, pa ih stoga i često u tanjiru spajamo s pirinčem, testeninom ili povrćem.

Za pripremu maslaca koji pršti ukusima ne treba vam previše sastojaka, a iskoristiti ga možete u svim slanim jelima uz koji i obični dobro ide, piše Pun kufer.

Sastojci za aromatizirani maslac

½ veze peršuna

2 fileta slanih inćuna

1 kašika limunovog soka

2 čena belog luka

250 g maslaca

Priprema aromatiziranog maslaca:

Maslac ostavite na sobnoj temperaturi da malo omekša. Beli luk i peršun sitno naseckajte. Inćune isperite, pa takođe naseckajte što sitnije.

Maslac zgnječite viljuškom, pa dodajte ostale sastojke. Probajte i posolite, pa pobiberite prema ukusu. Zamotajte u plastičnu foliju, zarolajte u valjak i čuvajte u frižideru. Maslac potrošite u roku od četiri dana ili ga zamrznite na dva meseca.

BONUS VIDEO: POSNA DIJETA

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram