Trik koji pretvara svaki beli hleb u zdraviju verziju

beli hleb
Beli hleb, Foto: Vieriu Adrian / Alamy / Alamy / Profimedia

Brojna istraživanja pokazala su kako je hleb neizostavan deo trpeze u čak 76% domaćinstava u Evropi, ali šta ćemo sa činjenicom da nije toliko zdrav za nas?

Mnogi savetuju da trebamo izbegavati ovu namirnicu zbog visokog glikemijskog indeksa, odnosno zbog visokog broja koji pokazuje intenzitet lučenja insulina nakon unošenja neke namirnice.

Međutim, jedan trik ga čini veoma zdravom hranom koja vam ne može nauditi.

Ukoliko ga zamrznete pre nego što odlučite da ga jedete, smanjićete nivo glukoze upola, pa umesto šećerom, heb će vaše mišiće hraniti ugljenim hidratima koji su i te kako potrebni potrebni.

Ovaj trik možete upotrebiti na bilo kako pripremljenom hlebu, od domaćeg do kupovnog.

***

Bonus video: Slatka keleraba

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram