Trik Italijanki od 15 minuta – jedeš pastu, a mršaviš

šetnja mršavljenje
Foto: TOPSTAR / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Italijanke su poznate po tome da vole da uživaju u hrani, ali to ne znači da se mire s viškom kilograma. Da bi imale vitku liniju, a ujedno i uživale u hlebu, testenini, sladoledu, vinu, one se svakog dana služe trikom od 15 minuta, koji svako može da kopira.

Kalorije kontrolišu tako što jedu jednostavne i celovite namirnice, stavljaju manje preliva i sosova i jedu male porcije.

Zbog takvog načina konzumiranja hrane Italijanke ne moraju da drže dijete i ne praktikuju ih. A da bi ostale vitke, služe se i trikom koji je zapravo deo italijanske kulture – kad god su u prilici, odu kratko da se prošetaju, obično 15 minuta, pišu na sajtu Zadovoljna.hr.

Pročitajte još:

Italijanke se ponekad šetaju i nekoliko puta dnevno, i to obično posle obroka. Ipak, tokom tih šetnji nećete ih videti da nose aparate za merenje koraka ili odeću za oblikovanje tela koja podstiče znojenje i mršavljenje.

Italijanke tokom tih ritualnih šetnji uživaju u sunčevim zracima, porazgovaraju sa komšijama ili u šetnju idu s članovima porodice, što im je i prilika da se druže.

Dobrobiti šetnje nakon jela dokazala je i nauka. Istraživanje objavljeno u časopisu „Diabetes Care“ pokazalo je da tri šetnje po 15 minuta dnevno smanjuju rizik od dijabetesa.

Studije su pokazale i da je šetnja posle večere najkorisnija: lagana fizička aktivnost i sumrak, odnosno večernja tama mogu da „reprogramiraju“ biološki sat i da vam tako pomognu da bolje spavate, da poboljšaju probavu, smanje nalet insulina koji se događa nakon jela i ubrzaju metabolizam – i sve to a da uopšte nemate osećaj da vežbate.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram