Trik iskusnih domaćica zbog kog grašak postaje preukusan

grašak
Foto: Ildi Papp / Panthermedia / Profimedia

Nema ko ga neće voleti.

Ako želite da zadivite ukućane standardnim ručkom na kašiku – graškom – onda obavezno dodajte tajni sastojak koji ovom jelu daje poseban šmek.

U pitanju je supa pripremljena sa mirođijom.

Sastojci:

500 g graška

500 g svinjskog mesa (može i piletina)

1 crni luk

1 prazilk (po želji)

1 šargarepa

1 krompir

3 čena belog luka

1 kesica instant krem čorbe od graška

suvi biljni začin, biber

1 kašičica slatke mlevene paprike

malo mirođije

2 kašike kečapa

1 kašicica suvog vlašca (po želji)

Priprema:

Propržite iseckan crni luk i praziluk i posolite. Dodajte meso iseckano na kockice. Začinite suvim biljnim začinom, biberom i slatkom mlevenom paprikom. Ako želite, možete da dodate i tucanu ljutu papriku i vlašac.

Kada se meso malo upržilo, ubacite sitno seckan krompir, šargarepu i beli luk. Promešajte, pa dodajte grašak i opet promešajte. Dodajte malo mirođije, malo kečapa i nalijte vodom.

Poklopite i kuvajte na tihoj vatri.

Napravite supu sa toplom vodom i dodajte malo mirođije, pa i nju nalijte u grašak. Kuvajte otprilike 30-45 minuta.

BONUS VIDEO: Mafini sa komadićima čokolade

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram