Trening od 10 minuta koji će te transformisati za 10 dana

vežbe za zatezanje
Foto: Printscreen/YouTube/POOSH

Ako želiš da se zategneš i dovedeš u formu, tu je sjajan izazov. Uz desetominutni program vežbi do uspeha stižeš za 10 dana, i to bez odlaska u teretanu.

Novi fitnes video sa portala Poosh obećava super rezultate. Odvoj 10 dana u svom rasporedu i prati sledeća uputstva.

Ponavljanja:

25 puta ponovi svaki pokret s 30 sekundi odmora između svake serije

Uradi pet serija koje će obuhvatiti sve pokrete

Pročitajte još:

Vežbe:

Sklek na klupi i privlačenje noge

Ova vežba cilja gornji i donji deo tela i trbušnjake. Početni položaj neka bude plank s rukama na klupi za vežbanje, stolici ili drugom fiksiranom komadu nameštaja. Telo treba da bude u ravni. Jednu nogu odigni od poda iza sebe, ispruženu. Zatim se odigni od klupe – ruke ispravi kao da radiš sklek i u isto vreme savij nogu i privuci je ka grudima. Pazi da laktovi idu uz telo. Ponovi vežbu 25 puta.

Bugarski čučanj i okret

Ne žuri sa ovom vežbom, radi je sporo ako treba da bi mogla da se zaista usredsrediš na tehniku izvođenja ​​i rad mišića. Stani ispred klupe, odnosno stolice. Vrati jedno stopalo natrag na klupu dovoljno daleko da možeš da sedneš u jednonožni čučanj s prednjom nogom. Stavi ruke iza ušiju i uradi čučanj, držeći kukove prema napred. Kad dođeš do najnižeg položaja čučnja, zarotiraj trup. Vrati se u neutralni položaj i ponovi vežbu 25 puta.

Čučanj na jednoj nozi i most

Ova vežba je odlična za zadnji deo ruku, tj. za tricepse.

vežbe za zatezanje
Foto: Printscreen/YouTube/POOSH

Sedi na ivicu klupe s rukama uz bokove i prstima okrenutim prema nogama. Podigni telo s klupe polako odmičući noge od klupe i zatim jednu nogu lagano podigni s tla. Spusti torzo pravo dole dok ti laktovi ne dođu pod ugao od 90 stepeni, a zatim se odgurni nazad. Ponovi vežbu 25 puta.

Bočni trbušnjaci na klupi

Trup će ti znatno ojačati uz ovu vežbu ako ispoštuješ desetodnevni izazov. Početni položaj je taj da ležiš pravo na ivici klupe na boku. Rukom koja je biža podu održavaj ravnotežu, a drugu stavi iznad glave ili iza uha. U isto vreme počni da povlačiš donju ruku i da se uzdižeš prema gore. Usput privlači gornju nogu i savijaj je u kolenu. Polako se spusti u početni položaj i ponovi vežbu 25 puta.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram