Transformisala sam telo posle 44. poštujući četiri pravila

Foto: Instagram/belinda.n.x

Nastavnica fizičkog vaspitanja otkrila je pet tajni za ubrzavanje metabolizma, nakon što je njen probavni sistem "dramatično usporio" kada je napunila 44 godine.

Belinda Norton rekla je da je primetila da joj se struk širi, kao i da se više goji od iste količine hrane koju je i ranije jela.

Mislila je da je to zbog stresa, ali se nije ni najzdravije hranila zbog obaveza oko dve ćerke. Ali onda je otkrila da je krivac usporeni metabolizam – pa je pronašla nekoliko načina da aktivira digestivni sistem i spreči gojenje.

Ovo su njena četiri saveta.

Pročitajte još:

Radite više vežbi sa tegovima

„Kada dižemo tegove, na miofibrilima unutar mišićnih vlakana nastaju mikroskopska oštećenja. Tako se stimuliše reakcija tela da se obnavlja. Telo isporučuje pojačane hranljive sastojke u protok krvi kako bi stimulisalo mišićne ćelije da se obnove, povećavajući brzinu metabolizma“, kaže Belinda.

To znači da trening snage povećava dnevnu brzinu metabolizma, a metabolizam u mirovanju nekoga ko trenira je mnogo brži od nekoga ko se ne bavi fizičkom aktivnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BELINDA NORTON (@belinda.n.x)

Ne prezajte od vežbi visokog intenziteta

Drugi način na koji Belinda ubrzava metabolizam su vežbe visokog intenziteta.

„Aerobik takođe može ubrzati naš metabolizam“, rekla je Belinda.

Recimo, ona praktikuje brzo hodanje sa intervalima trčanja, kao i vožnju bicikla u teretani.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BELINDA NORTON (@belinda.n.x)

Pijte mnogo vode

Voda je ključna za pomoć vašem metabolizmu. Ne samo da izbacuje toksine iz tela, već sprečava i usporavanje metabolizma zbog dehidracije.

Belinda kaže da obično pije čašu vode pre i posle svakog obroka i međuobroka. Tako je sigurna da je uvek dobro hidrirana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BELINDA NORTON (@belinda.n.x)

Zdravo se hranite

Belinda je u potpunosti izbacila prerađenu hranu, dodala je nove začine u svoju ishranu, koju zasniva na nemasnim proteinima.

„Dodavanje crne kafe u moju ishranu donelo mi je kratkoročno ubrzanje metabolizma, dok je pijenje zelenog čaja takođe korisno jer dokazano ubrzava metabolizam“, kaže Belinda za kraj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BELINDA NORTON (@belinda.n.x)

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram