Transformacija lepotice koja je za godinu dana smršala 50 kg

Foto:mediadrumworld.com / @iisaxxo / Media Drum World / Profimedia

Izabel Odet ima 23 godine i od detinjstva je opsesivno jela nezdravu hranu zbog čega je bila gojazna.

Izabel i njena majka su posle poplava izgubile sve. Zato se, čim je završila srednju školu, zaposlila da bi mogla da izdržava porodicu.

Nezadovoljstvo je zatrpavala hranom, posebno fastfudom, a bila je u vezi u kojoj ju je partner podržavao u tome. Onda je je u jednom trenutku stala na vagu i videla da ima 101 kilogram.

Foto:mediadrumworld.com / @iisaxxo / Media Drum World / Profimedia

Na letnjem odmoru 2016. Izabel se osetila užasno zbog toga kako izgleda i kako se oseća. Tada je rešila da drastično promeni način na koji se hrani i da počne aktivno da vežba. Posle godinu dana velikih odricanja uspela je da smrša 50 kilogram.

„Gojenje može da bude uzrokovano mnogim faktorima. Ja sam jela na nervnoj bazi a u vezi sam se osećala previše opušteno i sve to dovelo je do velikog gomilanja kilograma. Jela sam sve gde god da sam išla“, kaže Izabel.

Foto:mediadrumworld.com / @iisaxxo / Media Drum World / Profimedia

Roditelji su je, kako otkriva, učili da ne obraća pažnju na ono što drugi pričaju, ali bez obzira na to se osećala užasno.

Foto:mediadrumworld.com / @iisaxxo / Media Drum World / Profimedia

„Nije lako smršati. Osamdeset procenata se završava u kuhinji a 20 u teretani“, kaže ona i objašnjava da je u procesu transformacije jela voće, povrće, belo meso i žitarice. Počela je svakodnevno da pliva od 25 do 30 minuta i vrlo brzo je videla rezultate.

Pročitajte još:

„Sada vidim potpuno drugačiju sebe u ogledalu, odeća mi stoji savršeno i imam više energije, samopouzdanja. Zdrava ishrana sada više nije pitanje izbora već životnog stila“, objasnila je.

Izabel na kraju daje i neke savete za one koji se muče zbog gojaznosti.

„Umesto da uzmete sok ili gazirano piće, popijte vodu. Kad čeznete za slatkišima, pojedite jabuku ili pomorandžu. Mislim da je jako važno naći balans i slušati svoje telo“, zaključila je.

*

Bonus video:

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram