TikTok trend s merenjem težine koji ženama otvara oči

Yumi Nu
Foto: Mike Coppola / Getty images / Profimedia

Broj na vagi je zaista nebitan.

Društvena mreža TikTok postala je mesto na kojem body positivity pokret doživljava pravu malu revoluciju. A u najnovijem trendu koji se pojavio, žene dele svoju tačnu težinu i tipove tela – kako bi pomerile fokus sa brojeva i pokazale da ista težina na vagi može izgledati potpuno drugačije na različitim visinama i figurama.

Recimo, žene koje imaju preko 90 kg su podelile svoju težinu kako bi „normalizovale činjenicu da žene mogu imaju preko 90 kg“.

@angelicaglowsup #answer to @spidermark790 ♬ original sound - ✨ angelica dawn ✨

Zatim su usledili i drugi video snimci, u kojima su žene delile svoju visinu, kako bi jednostavno pokazale da potpuno različita tela mogu da teže isto.

@billieleannex Now with sound #DayMeNightMe #InstaxChallenge ♬ original sound - caesar

„Pokazujem svoje telo od 95 kg, visina 160 cm! Zapamtite da nema dva ista tela“, napisala je jedna Tiktokera.

„Broj na skali ne definiše vas ili vašu vrednost“, dodala je.

@happyfitkatie the number on the scale doesn’t define you or your worth #bodypositivefitness #curvyfitness #selflove #loveyourself #gymgirl #lifting #fitness ♬ original sound - caesar

I manekenka Mari Temara pokazala je kako njeno telo izgleda sa 91 kg.

@marietemara4.0 If you cant handle a b!g-boned healthy beauty queen just say that💅✨ #bodypositivity #tallgirl #big #strong #healthy #fyp #trending ♬ HE CANNOT HANDLE A STALLION - Cuban Link

TikTok trend je dobio mnogo pozitivnih komenatara, a dolazi u vreme kada se preispituje indeks telesne mase (BMI), koji izračunava da li neko ima zdravu težinu na osnovu visine i težine.

Mnogi stručnjaci tvrde da BMI ne uzima u obzir druge uticaje na zdravlje, kao što je procenat telesne masti, dok drugi kažu da nešto tako složeno kao što je zdravlje ne bi trebalo da se određuje samo formulama – jer tako rizikujemo da imamo sve više poremećaja u ishrani.

***

Bonsu video: Joga vežbe za bolove tokom ciklusa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram