Kako je Pilar Rubio šokirala trbušnjacima posle porođaja

vežbe za trbušnjake
Foto: ANGULAR / The Photo One / Profimedia

Ko god je video najnoviju sliku supruge fudbalera Serhija Ramosa nije mogao da se povrati od šoka. S bebom u naručju i još troje dece oko sebe, Pilar Rubio kao da pozira za Women Secret časopis. Iza svega kriju se posebne hipopresive vežbe.

Pilar Rubio i Serhio Ramos pre mesec dana dobili su četvrto dete. I tada je Pilar šokirala planetu jer je iz porodilišta izašla doterana, u haljini i potpeticama.

Potom je samo jednom fotografijom dokusurila sve one koji ne veruju u brz oporavak tela nakon porođaja jer su ubeđeni da kilogrami moraju da se skidaju postepeno mesecima, čak i godinama, a da je ravan stomak najčešće samo lepa prošlost.

I zaista deluje pomalo neverovatno da žena 30 dana nakon porođaja, i to četvrtog, može da ima ovakvu liniju. Ispostavilo se, kao što vidimo, da jeste moguće. A kako?

Pročitajte još:

Tajna je zapravo u specijalnim hipopresivim vežbama koje Pilar Rubio radi sa svojim ličnim fizioterapeutom Karolin Koreira.

Hipopresive vežbe su odlične baš za jačanje trbušnjaka i mišića karličnog dna, a stručnjaci kažu da je optimalno početi sa njima dve sedmice nakon porođaja. Naravno, pre nego što se upustite u ovaj poduhvat, obavezno proverite sa svojim lekarom da li je za vas bezbedno da ih radite.

Ove vežbe deluju na telo po principu napetosti i naprezanja mišića i zadržavanja daha. Pokreću sve slojeve mišića trbušnog područja, od spoljašnjeg do unutrašnjeg, ali i karličnog, koje inače trpi čitavo opterećenje zbog bebe tokom trudnoće.

Osnovna vežba

Lezite na leđa, stavite ruke uz telo, savijte kolena tako da stopala budu na podu, a mišići opušteni. Polako izdahnite, oslobađajući pluća od vazduha, ne naprežući pritom mišiće tela.

Nakon što ste oslobodili pluća od vazduha, počnite da naprežete mišiće stomaka. Uvlačite ga što je više moguće. Disanje pritom treba zaustaviti. Donji deo stomaka fiksirajte tako na 10-15 sekundi, zatim malo udahnite, nastavljajući da uvlačite stomak.

Nakon tog malog udaha, nemojte žuriti da opustite stomak – napregnite mišiće stomaka i zadržite dah još na 10-15 sekundi. Zatim ponovo uvucite stomak, održavajući napetost mišića. Ako vam je teško da zadržavate dah, uradite kratki udah.

Izdahnite, opustite stomak, uradite nekoliko slobodnih udisaja-izdisaja, zatim ponovo oslobodite pluća od vazduha i uvucite stomak što više možete. Napregnite mišiće stomaka, a zatim izbacite stomak na gore, bez udisanja.

Istu vežbu možete da radite i sedeći na podu, ali i oslonjeni na dlanove i stopala u „četvoronožnom“ položaju.

Stručnjaci kažu da ćete posle samo tri sedmice ovog vežbanja, osim što će vam struk biti zategnutiji i tanji, poboljšati držanje tela, smanjićete bolove u leđima, poboljšaćete probavu, smanjiti rizik od problema s mokrenjem, a uz to ćete i popraviti raspoloženje.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram