Šta se desilo čoveku koji je 32 godine jeo sirovu ribu

Foto: printscreen@Nanning Television

Jedan Kinez je pune 32 godine gotovo svakodnevno jeo sirovu ribu - zbog toga mu se dogodilo nešto jezivo u telu.

Kinezu su iz tela uklonjeni ogromni paraziti, nakon što je pretrpeo tešku infekciju zbog svoje prehrambene navike.

Lekari su bili šokirani kada su videli da je žučni kanal pedesetogodišnjaka, koji povezuje jetru i tanko crevo, prožet živim crvima koje su zapazili tokom rendgenskog snimanja.

Foto: printscreen@Nanning Television

Pacijent je rekao novinarima da je više od tri decenije uživao da jede sirovu ribu kao redovan obrok. Za njegov slučaj se saznalo nakon što je primljen u bolnicu Univerziteta Guangksi u gradu Naning na jugu Kine. Želeo je da ostane anoniman.

Neki od parazita u njegovom žučnom kanalu bili su veliki poput semena suncokreta, prenose lokalni mediji. Žučni kanali su niz tankih cevi koje idu od jetre do tankog creva. Kao deo digestivnog sistema, premeštaju tečnost koja se naziva žuč iz jetre i žučne kese u tanko crevo, gde pomaže u varenju masti u hrani.

Foto: JIJI PRESS / AFP / Profimedia

Pročitajte još:

Kineza su operisali kako bi uklonili žive crve iz njegovog tela. Pedesetogodišnjaku je dijagnostikovana klonorhijaza – bolest koju uzrokuje vrsta parazitskog crva koji se obično nalazi u ribi i kozicama. Kinez je uz sirovu ribu pio žestinu, jer je verovao da tako definfikuje creva.

„Jeo bih sirovu ribu uz gutljaj alkohola. Mislio sam da na taj način ubijam parazite“, rekao je novinarima.

Ranije ove godine, drugom čoveku iz jugozapadne kineske provincije Sečuan uklonjena je polovina jetre nakon što su mu paraziti teško zarazili organ. Pacijent je rekao lekarima da je namerno jeo nedovoljno pečenu ribu jer je imala bolji ukus.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram