Jeo je samo pasulj 40 dana – rezultat je videlo milion ljudi

Fitnes i ishrana 14. sep 202011:45 > 12:54
Foto: Shutterstock

Popularni jutjuber upustio se u neobičan izazov - 40 dana jeo je samo pasulj iz konzerve.

U romanu „Tortilja flet“ iz 1935. američkog autora Džona Stajnbeka, samohrana majka Terezina Kortez hrani svoje devetero dece samo pasuljem. Kada lokalna škola to čuje, šalje lekara da istraži slučaj, a on, na veliko iznenađenje, otkriva da su Terezina deca izuzetno dobrog zdravlja. E, ta priča je Bou Majlsu poslužila kao inspiracija za obvaj neobičan poduhvat.

Da bi otkrio postoje li stvarne zdravstvene koristi od ishrane isključivo pasuljem ili se Stajnbek samo zezao, Majls je odlučio da pojede količinu jednaku njegovoj telesnoj težini – 85 kilograma pasulja iz konzerve tokom 40 dana.

U roku od samo jednog dana od početka izazova Majls se suočio s nadutošću, a problem s gasovima nastavio se i u narednim danima. Međutim, to je bio najmanji problem.

Pročitajte još:

„To je bio stalni pad raspoloženja i energije“, kaže Bo, koji je postajao sve razdražljiviji.

Brzo je otkrio i da njegovo telo ne dobija hranu koja mu je potrebna za pravilno funkcioniranje, ali da još uspeva da istrči svoje rute. Doduše, „kao da trčite s mamurlukom ili niste spavali“, opisuje.

Do kraja izazova Majls je izgubio 9 kilograma, a planiranu trku je dovršio „polako, ali sigurno“, piše Men’s Health.

Nakon svega kaže da je puno naučio o sopstvenom odnosu prema hrani. „Hrana me čini kreativnim, energičnim, zdravijim. Jedenje pasulja čini me zdravim samo na jedan određeni način, ali za sve ostalo sam nikakav“, shvatio je na kraju, prenosi Index.

Majls je snimio celu svoju avanturu i spakovao u Jutjub video – već ima više od milion pregleda.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram