Naša nekadašnja teniserka Ana Ivanović trenutno je u drugom stanju i očekuje treće dete sa suprugom, bivšim fudbalerom Bastijanom Švajnštajgerom.
Par već ima dva sina, a vest da je Ana ponovo trudna objavili su početkom februara ove godine.
Od tada bivša teniserka s vremena na vreme objavljuje fotografije na svom profilu na Instagramu gde pokazuje čime se hrani tokom drugog stanja.
Nije tajna da se Ana Ivanović hrani veoma zdravo i da sa velikom pažnjom bira namirnice koje konzumira čemu svedoči i njena neverovatna linija koju je imala pre treće trudnoće, ali i sada za vreme treće trudnoće, piše N1.
Njena ishrana je bogata svežim voćem, povrćem, žitaricama, proteinima i koštunjavim voćem, a dan voli da započne jednim od svojih omiljenih doručaka.
Akai u činiji je brazilski desert napravljen od smrznutog i zgnječenog voća palme akai, koje ima bobice za koje je opisano da imaju „zemljasti“ ili kremast ukus. Njegova tekstura je zrnasta pre mešanja i ima kiselost zbog visokog sadržaja kiselosti, što njen ukus čini privlačnim. Služi se kao smuti u činiji ili čaši i obično se preliva granolom i bananom, a zatim se meša sa drugim voćem i guarana sirupom.
Ana je akai bobice kombinovala uz crveno voće, granolu (hrskavi musli) i listiće kokosa.
Ona često uživa u jutarnjoj kafi sa svojim suprugom, a obavezno konzumira ceđeni sok od svežeg voća, ali i mača čaj, zeleni čaj u prahu koji ima brojne blagotvorne učinke na organizam.
Tokom trudnoće Ana posebno voli da pije zelene smutije koji su bogati gvožđem, vitaminom koji trudnicama posebno nedostaje u poslednjim mesecima trudnoće.
Za ručak i večeru Ana konzumira svežu salatu, ona koristi svoje namirnice, ali kaže da možete staviti šta god imate u frižideru. Za jedan obrok je pripremila salatu koja se sastojala od kinoe, paradajza, paprike, šargarepe, krastavca, jaja i zelene salate.
Iako su svi Anini obroci veoma zdravi i uglavnom se sastoje od svežeg voća i povrća, ona ne krije da voli da pojede dobru poslasticu, a to je pokazala na fotografiji doručka sa suprugom Bastijanom kada su oboje uživali u doručku koji se sastojao od američkih palačinki sa voćem i čokoladnog preliva.
Tokom trudnoće Ana često na jelovniku ima i potaže napravljene od miksa povrća koje kombinuje sa svežim začinima.
Jednom prilikom Ana je rekla da je njen omiljeni doručak avokado i tost sa poširanim jajima, a kao prilog – dimljeni losos ili spanać. Ona je istakla i da avokado sadrži veliki deo vitamina sa svojim zdravim mononezasićenim mastima, kao i zdravu dozu vitamina B6, ali i magnezijum, koji podržava snagu kostiju.
BONUS VIDEO: Mafini sa komadićima čokolade
Pratite nas i na društvenim mrežama: