Spisak namirnica koje treba da jedeš pre mora da bi pocrnela kao nikad u životu

Bikini
Foto: GADE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Za more nam nije potrebna dijeta, već samo kvalitetnije namirnice.

Pošto lekari preporučuju samo kratko izlaganje suncu, možete ubrzati proces crnjenja određenim namirnicama. Isto tako ga možete i usporiti, zavisno od toga šta jedete.

Šta treba da jedemo da bismo više preplanuli?

Voće

Mango je bogat vitaminom A. Ovo pomaže vašoj koži da dobije zdravu preplanulost privlačeći sunčeve zrake, što će vam dati poseban sjaj. Tu takođe spadaju breskve i dinje.

Lubenica ne samo da sadrži dobar vitaminski sadržaj, već je i puna vode, što je važno kada izlažete svoje telo suncu. Voda pomaže u hidrataciji vaše kože. Vitamini B koji se nalaze u lubenici takođe povećavaju sposobnost vaše kože da tamni.

Foto: Vittorio Caramazza / Alamy / Alamy / Profimedia

Povrće

Sirova šargarepa, koja je bogata karotenom, odlično je povrće ako želite da dobijete lep ten. Sadržaj beta karotena u šargarepi pretvara se u vitamin A koji štiti kožu od opekotina od sunca i snabdeva nas hranljivim materijama.

Karoten takođe pomaže u proizvodnji melanina, pigmenta koji potamni vašu kožu kad se sunčate. To je uobičajeni sastojak u proizvodima za samopotamnjivanje. Drugo povrće poput paprike, tikvice ili paradajza takođe može da pripremi vašu kožu za sunčanje.

Tiina & Geir / ImageSource / Profimedia

Jaja

Jaja su bogata vitaminima A, B, D i E. Žumanca sadrže revitalizujuće hranljive materije poput vitamina B6 i omega-3 i omega-6 masnih kiselina, koje dobro pripremaju kožu za sunce i preplanuli ten.

Afis / Digifoodstock / Profimedia

Namirnice koje se peku na roštilju mogu pomoći da se povećaju prednosti vašeg preplanulog tena sve dok ih pravilno spremate. Meso i ribu namažite maslinovim uljem, crvenim vinom, soja sosom ili balzamiko sirćetom da biste „ojačali“ preplanulost.

Sam Edwards / Caia Image / Profimedia

Klonite se citrusa, peršuna i potočarke jer ove namirnice bi mogle negativno da utiču na vaše pokušajte da pocrnite.

Bonus video:  Mafini sa komadićima čokolade

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram