Sočni kolač od maka i jabuka svideće se i onima koji misle da ne vole mak

Foto: Shutterstock

Ova poslastica osvaja na prvi gric.

Iako tokom radne nedelje retko ko priprema poslastice, evo jedne koja je idealna jer se priprema brzo, izdašna je a nije ni skupa.

Sastojci

4 jabuke

4 jaja

120 g šećera

120 ml mleka

120 ml ulja

170 g glatkog brašna

120 g mlevenog maka

1 prašak za pecivo

Foto: Shutterstock

Priprema

Napravite smesu. Jaja i šećer penasto umutite. Dodajte lagano ulje, mlieko, prašak za pecivo, brašno i mak.

Mutite na manjoj brzini. Jabuke oljuštite, pa narendajte. Samo lagano ocedite višak soka (ako su jako mokre) da biskvit ne bude tečan kad ih umešate.

Jabuke dodajte u smesu, ali ne miksajte, već ručno izmeešajte (da ne nastane pire).

Sve izlijte u nauljen i pobrašnjen pleh za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 do 35 minuta.

Kolač, kad je pečen, prelijte čokoladnom glazurom ili posipajte šećerom u prahu.

I to je to. Prijatno.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram