„Smršala sam 56 kg i ispunila želju svog deke na samrti“

Foto: Jessica Reid / / SWNS / Profimedia

Konobarica Džesika Reid iz Arizone je smršala 56 kilograma i to pošto je njen deda Robert na samrti preklinjao da smrša.

Robert Kros je preminuo u 95. godini ali je pre toga preklinjao svoju unuku da svoje telo dovede u formu.

„Njegova želja na samrti je bila da budem u formi i zdrava. Nikada pre toga nije pominjao moju kilažu jer je znao da sam osetljiva po tom pitanju, a mislio je da sam i tako lepa“, priča Džesi.

Dijeta
Foto: Jessica Reid / / SWNS / Profimedia

Deka je, kako unuka otkriva, želeo da ona ima kvalitetniji život i da bude srećnija. Tada je imala 128 kilograma, a danas 72.

„Celog života sam bila teška, sve u životu mi se vrtelo oko hrane, stalno smo jeli van kuće. Odrasla sam na pilećim štapićima i bezalkoholnom koktelu Širli Templ. Hrana mi je postala izduvni ventil“, priča Džesi.

Dijeta
Foto: Jessica Reid / / SWNS / Profimedia

Zbog kilaže je bila žrtva vršnjačkog nasilja u školi, a onda kad je odrasla maltretiranje se nastavilo na društvenim mrežama.

„Zvali su me ‘kravo’ i govorili da smršam. Nisam ni htela da stanem na vagu jer sam znala da imam više od 90 kilograma“, otkriva ona i dodaje da se dodatno ugojila kada je počela da pije alkohol.

„Svako veče posle pića sam uzimala kutiju takosa i pilećih krilaca. Konstantno sam unosila prženu hranu i ugljene hidrate“, kaže Džesi.

Dijeta
Foto: Jessica Reid / / SWNS / Profimedia

Mnogo puta je pokušavala zdravije da se hrani, ali nije uspevala. Postala je zavisna od nezdrave hrane. A onda, u maju 2016. kada joj je deka preminuo, sve se promenilo. Bilo joj je potrebno još nekoliko meseci da shvati da mora da promeni način na koji živi.

Pročitajte još:

„Prvo sam otišla u prodavnicu i kupila gomilu porvća. Polako sam se odricala loših stvari, izbacila sam svo đubre i zamenila ga svežim voćem i povrćem“, priča ona.

Kada je izgubila prvih pet kilograma, prijavila se u kamp za mršavljenje gde je počela i da živi, a otkrila je i krosfit, intenzivnu vrstu treninga sa čučnjevima, tegovima, trčanjem.

„Prvi mesec krosfita sam mrzela, ali sam znala da moram da nastavim da guram sebe“, kaže Džesi.

Od kada je drastično smršala, višak kože joj je ostao, ali danas joj to ne smeta i na treninzima nosi kratke topove a na plaži bikini.

Dijeta
Foto: Jessica Reid / / SWNS / Profimedia

Vežba tri do četiri puta nedeljno i uglavnom se hrani zdravo, ali jednom nedeljno sebe časti nekim obrokom koji se ne uklapa u novi režim ishrane.

„Sad sam nova osoba, ranije nisam imala samopozdanje i bila sam depresivna, a danas sam jako pozitivna. Osećam da mi je deka dao pravi smer i da je sa mnom sve vreme“, zaključila je.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram