7 blesavih trikova koji pomažu da manje jedeš

Trik da manje jedeš
Foto: Iliya Pitalev / Sputnik / Profimedia

Možda vam i ne treba dijeta - možda vam samo treba dovoljno efikasan trik kojim ćete zavarati svoje telo.

Postoji mnogo načina da smanjite unos kalorija, Nikol Kidman se kune u pravilo 80:20, a Index predlaže nekoliko blesavih, ali efikasnih.

Jače začinjena hrana

To je vrlo jednostavan trik koji pojačava ukus vaše hrane i smanjuje apetit, a jedno istraživanje pokazalo je da konzumiranje aleve paprike može pomoći i u sagorevanju kalorija nakon obroka.

Pročitajte još:

Sokovi u visokim čašama

Ako ne možete bez soka i zaslađenih pića, pijte ih iz visokih, uskih čaša sa dosta leda. Tako ćete imati utisak da ste popili više.

Pepermint

Miris i ukus peperminta mogu da pospeše mršavljenje i smanje apetit, pa stručnjaci savetuju da kupite sveću s mirisom mente ili popijete čaj od nane tokom dana.

Kojom rukom jedete?

Ako jedete rukom koja nije dominantna, ješćete sporije i manje.

Pročitajte još:

Šareni tanjiri

Jedno istraživanje sugeriše da je kontrast boja između vaše hrane i tanjira ključan za manju konzumaciju hrane. Iako nije baš jasan razlog, neka istraživanja otkrila su da ljudi koji jedu iz crvenih tanjira konzumiraju manje hrane.

Manje porcije

Birajte male tanjire, ako uzmete veliki i napunite ga, verovatno ćete se prejesti.

Čaša vode

Konzumiranje puno vode i biljnog čaja stalna je preporuka, a ako pre obroka popijete čašu vode to takođe može da smanji osećaj gladi i prejedanje. Inače vodu možete konzumirati koliko želite.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram