Sandrin recept za zapečene palačinke – idealna brza večera

Podeli:
palačinke
Lasanja Foto:Shutterstock

Sandra Pecić iz Trstenika je food blogerka koja na Instagramu deli savete o kulinarstvu, a među brojnim specijalitetima, prženim, rolovanim, dinstanim, izdvajaju se njene zapečene palačinke.

„Nešto kao sestre od tetke lazanjama. Provincijalke. Odlične. Idealne, recimo, kad preostane malo bolonjeze sosa za testeninu“, kaže Sandra, koja na svom Instagram profilu Ko to tamo na nov i estetski savremen način servira bakinu kuhinju i nostalgiju za nečim davno izgubljenim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sandra (@kototamo)

Potrebno je:

3-4 malo deblje palačinke

nekoliko kašika bolonjeze sosa (za svaku palačinku po 2)

oko 100 g kačkavalja

100 ml pavlake za kuvanje

50 g parmezana

origano, bosiljak ili neki drugi začin

Pročitajte još:

Priprema:

Svaku palačinku tanko pospite rendanim kačkavaljem, crvenim sosom i kašikom, dve pavlake za kuvanje. Uvijene palačinke složite u pekač. Ne treba podmazivati.

Pospite sve parmezanom i začinima, pa prelijte ostatkom pavlake za kuvanje.
Pecite na 230 stepeni otprilike petnaestak minuta, tj. do zlatne boje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sandra (@kototamo)

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram