Recept za zaboravljenu najlon tortu koju je nekad pravila svaka domaćica u Srbiji

recept najlon torta
Foto: Christophe Kajzar / Panthermedia / Profimedia

Poslastica koja uvek uspe.

Sastojci:

Kora

7 belanaca

16 kašika šećera

1 kašika limunovog soka

Fil

1 l mleka

16 kašika šećera

7 žumanaca

1 puding sa ukusom vanile

5 kašika brašna

3 kašike gustina

1 margarin

1 kesica šlag pene

10 krem bananica

200 gr čokolade

Za ukrašavanje

2 kesice šlag pene

malo kisele vode

Priprema:

Kora

Umutiti 7 belanaca sa 16 kašika šećera i kašikom limunovog soka. Peći 45 minuta na 150 stepeni.

Fil

Staviti 700ml mleka da provri sa 16 kašika šećera. U 300ml hladnog mleka umešati žumanca, puding, brašno, gustin pa sipati u vrelo mleko i skuvati kašicu.

Umutiti margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Umutiti 1 šlag sa kiselom vodom. Kad se kašica ohladi sjediniti je sa margarinom i šlagom. Smesu podeliti na dva dela.

Fil 1

U prvu polovinu dodati 200 gr otopljene čokolade.

Fil 2

U drugu polovinu dodati seckane krem banane.

Filovati: kora, fil 1, fil 2, šlag.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram