Recept za napitak dr Oza koji čisti jetru i topi salce, a pije se sat vremena pre obroka

Foto: Shutterstock;

Za dobro zobro zdravlje i vitku liniju.

Poznati američki doktor poreklom iz Turske Mehmet Oz je poznati kardiovaskularni hirurg i profesor na na Univerzitetu Kolumbija.

Rođen je 11. juna 1960. godine u Klivlendu u američkoj saveznoj državi Ohajo. Njegov otac Mustafa je u to veme radio kao lekar u Americi. Pohađao je školu Tower Hill School u Vilmingtonu, u Delaveru.

Diplomirao je biologiju na Univerzitetu Harvard 1982. godine, a 1986. stekao zvanje doktora medicine (MD) i MBA na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Pensilvaniji i Poslovnoj školi Penn`s Warton. Tokom studija je bio predsednik brojnih studentskih udruženja.

Dr Mehmet koji je popularnost stekao gostujući kod čuvene voditeljke Opre Vinfri, Oz je poznat je po svom detoks planu, za koji tvrdi da je veoma efikasan kod čišćenja creva, kao i da pomaže kod mršavljenja.

Prema njegovim rečima, veoma je važno da pijete četiri ili više čaša vode za detoksikaciju, uz konzumiranje zdrave hrane. A sve to da biste izbacili toksine.

„Želimo da očistimo vaša creva na zdrav način. Ispostavilo se da su mnogi preopterećeni toksinima apsorbiranim iz ostataka pesticida na hrani, zagađenim vazduhom…Naša jetra ih često ne može dovoljno brzo filtrirati, tako da se čuvaju u masnim ćelijama. Kako toksini napuštaju vaše telo, masnoće se brže sagorevaju – a povrh toga, pokazalo se da antioksidansi u zelenom čaju ubrzavaju metabolizam do 35 odsto“, objašnjava dr Oz jedan od glavnih ciljeva detoksikacije vodom.

CQ-Roll Call / ddp USA / Profimedia

Napitak za jetru i mršavljenje po receptu dr Oza:

Sastojci: 

Pet šoljica hladne filtrirane vode

Tri šoljice jakog zelenog čaja, kuvanog i ohlađenog

Jedan ceo srednji krastavac s korom, narezan na kriške

Sok od pola limuna

Jedna četvrtina šoljice svežeg lista mente

Polovina kašike kajenskog praha

Priprema:

Sve sastojke promešajte i stavite u frižider. Pijte sat pre obroka. Bitno je da se držite neprerađene hrane, koristite zdravu masnoću, visokokvalitetne proteine ​​i puno bobičastog voća i povrća bogatog vlaknima i antioksidansima u svakom obroku.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram